Kayseri

Kayseri’de kafasını makineye sıkıştıran işçinin feci ölümü

18:06 05 Aralık 2022 9 Yorum Var
 Kayseri’de kafasını makineye sıkıştıran işçinin feci ölümü
İÇERİĞİN DETAYI

YORUMLAR

9 Yorum Var
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Büyük ihtimal bakım esnasında ve emniyet devre dışı bırakıldığında gerçekleşti. Halbuki ki "Önce Emniyet!" Allah rahmet eylesin..
    Cevapla
  • pres 1 yıl önce Şikayet Et
    pres ve türevi bir cok makinede çalıştım, eski alman yapımı olanlar da birle bir şeklide güvenlik sistemi mevcut, intihar olabilir.Rabbim kimseyi müşkil durumda bırakmasın.
    Cevapla
  • Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    İş Güvenliği firmalarının paralarını denetim yaptığı firmanın kendisi öderse iş güvenliği tam olarak oturmaz. Denetim yapılacak firmalar iş güvenliği için parayı bir havuza aktarmalı, iş güvenliği firmaları da bu havuzdan parasını almalı, ta ki arada bir bağ kalmayıp rahatça denetim ve ikazlarını yapabilsinler.
    Cevapla
  • Bakımcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Belliki preste bir arıza var ve emniyet sistemi devre dışı bırakılmış. Bu öldürmeye teşebbüsle eşdeğer. Buranın bakımcısından, vardiya formenine, müdürüne, ve fabrika sahibine kadar herkes sorumlu. Sonuç ne olur. Ailenin ağzına bir parmak bal sürerler. Bir iki kişi birkaç yıl yatar. Oldu bitti. Ölen öldüğüyle kalır. soma faciasından içerde yatan kaç kişi varki zaten.
    Cevapla
  • Bülent 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben bir otomasyoncu olarak söylüyorum. Preslerde emniyet bariyeri olur. Pres çalıştığında ve koç tablo denilen üst gurup aşağıya doğru hareket aldığında bariyer sensörleri arasına bir şey girdiğinde makina yada üst tablo anında durur. Reset almadanda çalışmaz. Büyük ihtimalle emniyet sistemi yok yada devre dışı bırakılmıştır.
    Cevapla
  • Remzi Aslan 1 yıl önce Şikayet Et
    İş kazalarının 1 numaralı sebebi devletin yetersiz denetimi (Denetimsizliği) dir. İş güvenliği göstermelik uygulanmakta hatta yanından yöresinden bile geçilmemektedir.
    Cevapla
  • Memati 11 ay önce Şikayet Et
    Köroğlu başınıza taş düşse devleti suçluyorsunuz bu kafa değişmezse herkez üzerine düşen görevi yapmazsa bu kazalar devam eder kendimizde suç aramayalım bu şekil devam edelim iyi mi köroğlu
    İlk beğenen sen ol
  • murat 1 yıl önce Şikayet Et
    ne alaka herşeyi devlete yükleme her makinenin başına görevli mi dikecek.
  • kul ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    yine her şeyi devletten bekleyen anlayış devlet olmasa kendinizi ateşe atacaksınız
  • metin 1 yıl önce Şikayet Et
    insanlar aç gözlü ahlaksız olmuş devlet ne yapsın denetim bu gün yapılsın görüntü tamam yarın tekrar eski düzen denetimciler rüşvetçi olursa sonu bu nun gibi oluuyor
  • zafer gülten 1 yıl önce Şikayet Et
    bir işçi preste çalışırken arada 30-40 cm mesafe vardır,ve baş en uzak mesafededir,presin altına yalnızca eller sokulur mal koyup çıkarmak için.kafanın presin altında ne işi var,hadi makinede bir arıza oldu desek en acemi işçi bile makinayı stop ettirmeden presin altına kafasını sokmaz.yalnız çok uzak bir ihtimal işçi uyuklayıp kafası presin altına düştüyse belki--ama binde bir ihtimal. bana kasıt var gibi göründü.
    Cevapla
  • fahri 1 yıl önce Şikayet Et
    Zafer Bey size katılıyorum. Hayatında pres görmemiş kişiler yorum yazıyor, prese kafa girmesi milyonda bir ihtimal bunda bir başka mesele var. Ne olduğunu yakında bulurlar.
  • mavi joker 1 yıl önce Şikayet Et
    allah rahmet etsın. bu yonetımın ve basındakı alcakalrın sucu.mılete baskı yaparak calsıtırmak bu ıste yo neymıs obur vardıye sukadar mal cıkarmıs sız nıye bu kadar mal cıkardınız dıye baskılar var fabrıklrda yazık ya bır ınsan oldu .kım verecek bu hesabı.
    Cevapla
  • cem 1 yıl önce Şikayet Et
    böyle bir kaza şeklide ilk kez duyuyorum . normalde press makinesi çok yavaş hareket eder . . çok dikkatli kriminal inceleme yapılması lazım
    Cevapla