Zonguldak

Bülent Ecevit'in vefatının 9'uncu yıl dönümü

15:41 05 Kasım 2015
Bülent Ecevit'in vefatının 9'uncu yıl dönümü

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile CHP Zonguldak İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in vefatının 9. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Akdemir, mesajında, Ecevit'i saygı ve şükranla andıklarını belirtti. 

Türkiye'nin ve dünyanın sevgisini ve saygısını kazanmış Ecevit'in, yüreklerde ve beyinlerde yaşamaya devam ettiğini aktaran Akdemir, şunları kaydetti:

"Ülkemiz siyasi tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Bülent Ecevit, düşünceleri ve uygulamalarıyla 20. yüzyıl Türk siyasal yaşamının en önemli isimlerden biri olmuştur. Ülkemize kazandırdığı ilkeli, dürüst, temiz siyaset anlayışı ve devlet adamlığı duruşuyla her zaman hatırlayacağımız Sayın Ecevit'i namı diğer 'Karaoğlan'ı aramızdan ayrılışının 9'uncu yılında özlem, minnet ve saygıyla anıyoruz."

CHP İl Başkanı Koltuk da Anadolu halkının "Karaoğlan" diyerek bağrına bastığı ve Kıbrıs Barış Harekatının mimarı Bülent Ecevit'i, cumhuriyet değerlerine sımsıkı bağlı milli duruşu, sadeliği, dürüstlüğü ve demokratik uzlaşma siyasetine katkılarının yanı sıra Türk siyasetinde özel bir yeri olarak hatırlayacaklarını bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.