Zonguldak

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

12:18 07 Mart 2017
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tosun, mesajında, ülkede olduğu gibi Zonguldak’ta da en fazla kadın üyeye ve kadın yöneticiye sahip parti olduklarını belirtti.

Hükümetlerinin, kadınların ekonomik, toplumsal, kültürel ve siyasal yaşamda hak ettiği yeri alması için birçok yasal düzenlemeye imza attığını aktaran Tosun, şunları kaydetti:

"Hükümetlerimiz döneminde kadın istihdamını arttırıcı çalışmalar yapılmış, özellikle özel sektörde daha fazla kadın çalıştırılmasını sağlayacak teşvikler sağlanmıştır. Okuyan ve çalışan bayanların başörtüsü problemine son verilmiştir. AK Parti, hayatın her alanında hanım kardeşlerimizin hak ettiği değere kavuşması için gayret göstermiştir. Toplumun yarısını oluşturan kadınlarımızın toplumsal statülerini yükseltmek sadece kadınlar için değil, tüm insanlığın daha iyi koşullar altında yaşamaları için vazgeçilmez bir koşuldur. Tüm hanım kardeşlerimizin Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, şiddet, önyargı ve ayırımcılıktan uzak bir Türkiye yolunda her günün Kadınlar Günü olması gerektiğini bir kez daha belirterek saygılarımı sunuyorum."

GMİS Genel Başkanı Demirci de emekçi kadınların birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 8 Mart’ta değil, her gün emekten yana mücadele içinde olduklarını ifade etti.

Demirci, "Kadına yönelik şiddetin sona ermesi, tüm kadınların emeklerinin karşılığını tam anlamıyla alması, çağdaş haklar ve özgürlüklerle birlikte, yaşamın her alanında başarıyla yer almaları, siyasette, iş dünyasında, sosyal hayatta daha çok sayıda ve daha aktif olmaları en büyük dileğimizdir." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.