Zonguldak

Halk oylamasına doğru

13:40 22 Mart 2017
Halk oylamasına doğru

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, "Şimdi 'Sayın Devlet Bahçeli'nin başına tuğla mı düştü de önceden hayır diyordu, şimdi evet diyor' diye soruyorlar. Hayır, Bahçeli'nin başına tuğla düşmedi ama Ankara'nın başına bomba düştü. Devlet ciddiyeti içerisinde konuyu ele alan Bahçeli, olayın bir parti meselesi olmadığını söyledi." dedi.

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde partisinin yenilenen ilçe başkanlığı binasının açılışını yapan Yıldız, burada yaptığı konuşmada, bir çalışma içerisine girdiklerini ve 16 Nisan'daki referandumun sadece ülkenin bugünüyle değil, çerçevesi geniş tutulmuş bir sistem değişikliği olduğunu söyledi.

Ülkede darbelerle kesintiye uğratılmış bir demokrasi, bir siyaset tarihi olduğunu ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:

"1950'li yıllara kadar zaten tek partili dönemiyle çok açık bir işlem yapılmış vatandaşın üzerinde. Açık oy, gizli tasnif. Yani şu anda bizim yaptığımızın tersine. CHP’ye oy vermeyenlerden hesap sorulmuş, hatta oylama bitmeden müdahalede bulunulmuş. Demokrasiyle alakalı konuda tek partili hayatı saymıyoruz ama çok partili hayata geçilince 1960'daki askeri darbe ve 1960-1961 yıllarında yaşadığımız demokrasi adına aslında utançla, mahcubiyetle andığımız bu ülke başbakanını darbeye feda etmiş ve o anki pozisyonla vatandaşımız hiçbir olaya müdahalede bulunamamış. 1971’de benzer bir darbe olmuş, ülkenin ne kadar geriye gittiğini tespit edememişiz. 1980'de, 28 Şubat'ta, 27 Nisan'da her birinde ülke geriye gitmiş."

"Şimdi 'Sayın Devlet Bahçeli'nin başına tuğla mı düştü de önceden hayır diyordu, şimdi evet diyor' diye soruyorlar. Hayır, Bahçeli'nin başına tuğla düşmedi ama Ankara'nın başına bomba düştü. Devlet ciddiyeti içerisinde konuyu ele alan Bahçeli, olayın bir parti meselesi olmadığını söyledi." diyen Yıldız, bazı kesimlerin kendilerine anayasa değişikliğiyle beraber "Siz herhalde bir eyalet kuracaksınız." dediklerini de aktardı.

Kendilerinin, cumhurbaşkanının, AK Parti ekibinin eyalet kurulmayacağından emin olduğunu anlatan Yıldız, şöyle devam etti:

"Ne böyle bir niyetin, ne böyle bir gayretin, ne de böyle bir çalışmanın olmadığı gibi böyle bir çalışma yapanlarında karşısında dimdik durduğumuzu herkes bilir. Bırakın bizim eyalet sistemi kurmamızı, hiç şüpheniz olmasın ki 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı, 16 Temmuz’da PKK'lılar 'Biz buraya Kürdistan kurduk.' diye oradan bağıracaklardı. Son 2-3 haftadır yaşananlara bakın. Hollanda, Almanya böyle bir hadise olması durumunda o Kürdistan'ı tanırlar mıydı, tanımazlar mıydı? Tanırlardı değil mi? Allah vermesin, siz o duruma düşmeye kalın, üstünüze çökmeye kalkanlar çoğalırlar. O yüzden Türkiye her zamankinden daha güçlü olmak, daha fazla atılım içinde olmak zorunda."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.