Meksika’daki kementle boğa yakalama etkinliği sırasında arenada bulunan genç kovboy boğanın boynuz darbeleri nedeniyle hayatını kaybetti.

Meksika’nın Yucatan eyaletinde yer alan Kanasin şehrinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen kementle boğa yakalama etkinliğinde kan aktı. Arenada bulunan 19 yaşındaki bir kovboy, boğanın boynuz darbeleri sonucu hayatını kaybetti.

Kement Turnuvası olarak adlandırılan etkinlik sırasında yaşanan olay seyircileri dehşete düşürürken, diğer kovboylar kızgın boğayı hemen arenadan uzaklaştırarak genç adamın yardımına koştu. Göğsüne aldığı boynuz darbeleri sonucu hareketsiz kalan Jared Baas adlı genç kovboy, çevredekilerin yardımıyla hastaneye ulaştırılmak üzere ambulansa taşınırken, genç adamın aldığı darbeler sonucu dakikalar içinde hayatını kaybettiği bildirildi.

Olayın görüntüleri ise arenada bulunan seyirciler tarafından anbean kaydedilirken, görüntülerde kızgın boğanın atıyla giden genç kovboya boynuzlarıyla saldırarak düşürdüğü görüldü.

Yaşanan olayın ardından yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmazken, bazı vatandaşlar kazaların ve ölümlerin sıkça yaşandığı Kement Turnuvası etkinliğinin yasaklanması gerektiğini savundu.

Meksika’nın Yucatan eyaletine özgü olan Kement Turnuvası etkinliği, geleneksel boğa güreşlerinden farklı olarak bir grup kovboyun arenadaki boğayı kementle yakalamaya çalışıyor.

Yorumlar 10 Yorum Var
  • Zekeriya 20.04.2022 00:04
    Hic acimiyorum. Oh oluyor onlara. Yazik ya hayvanlara zulüm ediyorlar.
  • SİZDEN BİRİ 19.04.2022 23:58
    NE DİYEYİM?... HATASINDA ISRAR eden "AHMAK" TIR...
  • heykeltraş 19.04.2022 23:50
    boğanın intikamı
  • vakum 19.04.2022 23:47
    Böyle bir kültür islam ülkelerinde olsa ne barbarlığı kaldırdı ne vahşeti tüm dünya "oh my god!! deyü üstümüze gelir,BM' de yasaklama kararı çıkartılır,ambargo kararları alınır hatta ülkelerde darbe yapılır,boğalar kutsanır müslümanlar yuhalanırdı. Ama bizde de bu kadar vahşet olmasa da boğa,deve,horoz döğüşleri yok değil.
  • ANADOLU 19.04.2022 23:02
    Doğal hayata müdahale ederek kendi sonunu hazırlayan başka bir canlı var mı? Var... Yine insan.
Daha fazla yorum görüntüle