Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İnce Memed Kütüphanesi'nde ders çalışan bir genç, öğrencilerin ders çalışmadığı bir alanda namaz kıldığı gerekçesiyle kütüphane görevlileri tarafından uyarıldı. Üniversiteli genç, belediye personelinin, "Bize bu şekilde talimat geldi" sözleri üzerine "Namaz kılan adama suç işlemiş gibi 'gelebilir misin aşağı' diyorlar. Kimsiniz siz?" ifadesiyle tepki gösterdi.

CHP'li Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İnce Memed Kütüphanesi'nde yaşanan olayda kütüphane görevlisi, namaz kılan bir öğrenciye talimatlar doğrultusunda namaz kılamayacağını söyledi.

Kütüphane görevlisi, namaz kılmak isteyen öğrencinin "İnce Memed Kütüphanesi'nde biz şu anda burada hiçbir yerde namaz kılamaz mıyız?" sorusuna "Şu anda kılamazsın, bize verilen talimat bu şekilde" sözleriyle yanıt verdi.

"BİZ BÖYLE TALİMAT VERİLDİ"

Görevli, namaz kılmak isteyen öğrencinin, "Buraya mescit yapılmamış, boş bir alan da yok, buna rağmen burada namaz kılamıyor muyum? Buranın yönetimine de soruyorum? Bu nasıl bir anlayış? Namaz kıldım diye zorlarına mı gitmiş?" cümleleri üzerine "Buranın yönetimi ile alakalı ben bir personelim ve bana verilen talimatları iletiyorum. Bu şekilde bilgi geldi" yanıtını verdi. Yaşanan anlar saniye saniye kameraya yansırken görüntüler sosyal medyada tepki topladı.

Yorumlar 199 Yorum Var
  • camiler 14.07.2022 13:07
    80 bin küsür camimiz var. onbinlerce de hata milyonlarca da mescit yapalım. . namaz isteyen istediği yerde kılsın . eminim yüne din elden gidiyor diyen olacaktır. kütüphane pis kardeşim alnının deyecği yerde kirli ayakkabı izleri var. görevlilerden rica et bir makul oda ayarlasınlar. bir mekanı kafanıza göre kullanamazsınız.
  • Vatandas 13.07.2022 18:21
    Hic sasirmadim. Boluculuk propogandasi yapsaydi acaba ayni tepki verilirmiydi?
  • Keloğlan 13.07.2022 17:59
    Kimsiniz diye soruyor arkadaş ben söyleyeyim; onlar Atatürk askerleri Apo nün müritleri, kımılın tetikçileri, Meral in soytarıları, karapapazın varisleri belli olmuyormu arkadaş.
  • Vatandaş 13.07.2022 17:57
    Kütüphanenin mescidi nerede? din ve vicdan özgürlüğüne yapılan engelleme suçtur.Soru.lular hakkında soruşturma açılmalı kimsenin namazını engelleyemezsiniz.Dünyanın en büyük kitabından bihaber kütüphane sorumluları
  • Vatansever 13.07.2022 17:53
    Zafer Gültekin denen kişi yeryüzü bu ümmete mescid kılındı ,vakit nerede girerse namaz orada eda edilir...Namazın yeri sadece cami değil temiz olan her yerdir.Şimdi başka şeylerde yazacağım olmayacak zihniyetiniz batsın,kilmadigin namazların eda yeride kızgın sacların üzeri Allah akıl fikir versin ıslah etsin
Daha fazla yorum görüntüle