İstanbul'da bir taksici, aracına binen turistin taksimetreyi açması için yaptığı uyarıyı reddederek turistten 200 lira istedi. O anlar Koreli turistin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı canlı yayına yansıdı.

TAKSİCİ TAKSİMETREYİ AÇMADI

İstanbul'da Koreli bir turist, gitmek istediği yere götürmesi için taksiye bindi. O sırada sosyal medya hesabından canlı yayında olan turist, taksiciye gideceği adresi söyledi. Ancak taksicinin taksimetreyi açmadığını gören turist, taksimetre hatırlatması yaptı. Bunun üzerine taksici, çok trafik olduğunu iddia ederek taksimetreyi açmayıp, 200 lira istedi. Turistin ücreti fazla bulması üzerine, taksici fiyatı 150 liraya indirdi. Taksideki bu anlar, turistin sosyal medya hesabından canlı yayınlandı.

Taksici ve turist arasında geçen pazarlığı ise bir Türk sosyal medya hesabından paylaşarak Taksici, yabancı turiste taksimetre açmayı reddediyor. Taksimetre ile belki 70 lira tutacak yere başta 200, sonra 150 lira ücret istiyor dedi.

Yorumlar 123 Yorum Var
  • Çerkez 21.08.2022 11:21
    Arkadaşlar, madem taksi şoförleri, tabi ki istisnalar var, genel olarak fırsatçı, sahtekar, ipsiz, sapsız ve müşteriyi resmen soyuyorlar o zaman bunların başı, artık kooperatif mi, dernek mi, oda mı, kim ise istifa etsin. Eğer bu sorunları , düzensizliği büyük ölçüde bertaraf edemiyorsa hemen istifa etsin. Yeter artık, nereye gidersek Türklere güven yok. Bunlar yüzünden yurtdışında kimse bizimle çalışmak istemiyor. Gerçekten yeter artık. Vatandaş olarak nereye şikayet edebiliriz? Bizde vatandaş olarak görevimizi yapalım, herkes medeni şekilde gereken bakanlığa mesaj atsın lütfen
  • selçuk 21.08.2022 01:37
    ne kadar böyle taksici varsa Allah binlerce kez belasını versin alçaklar
  • Haydar Haydar 20.08.2022 11:54
    Maalesef toplumda taksici denildiğinde kafada oluşan imaj çok kötü. İçlerindeki düzgün ve işinde ekmeğinde olanlar da bu genel imajın kurbanı oluyorlar. Çoğu ipsiz sapsız bir baltaya sap olamamış, ahlaken çökük, fırsatçı tipler şeklinde düşünülüyor. Ülkeye yeni gelen bir yabancının böylesi bir muameleyle karşılaşması ne kadar büyük bir talihsizlik.
  • Turist 20.08.2022 11:53
    Konaklı dan Alanya ya taksimetre 170TL civarı yazıyor. Otele taksi çağırdım çoluk çocuk bindik daha kalkar kalkmaz “ Abi haberin olsun biz 15€ alıyoruz burdan Alanya ya dedi” o anda tamam dedim halbuki öyle olmadığını bile bile ama hakkım ı haram ettim. Adam gibi insan olsa ben kendimden de 250 TL verirdim vede verdimde insan olan taksici lere.
  • Aydin Turkmen 20.08.2022 11:31
    Turist kayp edersek sarı taksiciler yüzünden çünkü çok şikayet var çete hepsi
Daha fazla yorum görüntüle