Hindistan'ın Assam eyaletinde inek eti sattığı iddia edilen bir Müslüman'ın, Hindu bir grubun saldırısına uğradığı bildirildi.

Sosyal medyada yer alan bir videoda, yüzleri görünmeyen saldırganların, çamurluk bir alanda dizleri üzerine çökmüş halde görülen Ali'ye, uyruğunu söylemesini istediği, Bangladeşli olup olmadığını ve neden et sattığını, et satma lisansının olup olmadığını sorduğu duyuluyor.

Diğer bir videoda ise saldırganların Ali'yi, domuz eti olduğu ileri sürülen bir parça et yemeye zorladığı görülüyor.

Biswanath polisi, hastanede tedavi altına alınan Ali'nin, saldırganlar tarafından domuz eti yemeye zorlandığına dair şikayette bulunduğunu aktardı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

HİNDİSTAN'DA İNEK ETİ SORUNU

Hindu inancında inek kutsal kabul edildiğinden Hinduların büyük bölümü sığır kesmiyor ve etini yemiyor.

Hindu milliyetçisi Hindistan Başbakan Narendra Modi, 2014'te iktidara geldiğinden bu yana birçok eyalette inek kesimine yasak getirildi.

Bu yasaklar Müslüman azınlığın dini vecibesi olan kurban kesimine de kısıtlamalar getirdiğinden toplumsal sorunlara yol açmıştı.

Ülkede, Hindu aşırılıkçılar tarafından yakın dönemde hayvanları kesimhaneye götürdükleri ve et yedikleri gerekçesiyle özellikle Müslüman azınlıktan kişilere yönelik çok sayıda nefret suçu işlenmişti.

Yorumlar 28 Yorum Var
  • bülent 11.04.2019 10:34
    o inekler ahirette hepinizden davacı olacaklardır
  • Mehmed 10.04.2019 15:46
    "ALLAH" imanızı almasın,kalbimizi karartmasın,bizleri ruhsuz eylemesin İnşallah.eylerse durum bu,kendisi bile inekten binlerce kat üstün yaratılmış ama,Mazallah ilah diye ineke tapıyor.gülmemek "ALLAH" ha şükretmek ,"ALLAH" dini İslam için çalışmak gerekiyor.Türkiyem canım vatanım "ALLAH" ha emanet ol.
  • Nokta 10.04.2019 03:02
    Seytan onlara yaptiklari isleri guzel gosteriyor ve Rabbim onlara daha fazla azap edecek insallah,Bizler Elhamdulillah Muslumaniz
  • Letaif 10.04.2019 02:41
    İnek eti yememeleri,küfürlerine karşı kendilerine ilahi bir cezadır.Allah,o güzel eti onlara nasip etmiyor.Varsın yemesinler.
  • kptn 10.04.2019 00:09
    ne yapalim yani simdi bizde budist ineklere mi saldiralim domuz satiyolar diye bu ne sacmalik ya !!
Daha fazla yorum görüntüle