ABD’nin Minneapolis kentinde, George Floyd'un polis tarafından öldürülmesi üzerine başlayan ve polisin müdahalesinin ardından şiddetlenen gösteriler sürüyor. Kentin birçok bölgesinde polisle göstericiler arasında çatışmalar yaşanırken, pek çok işyeri, banka ve kamu binasının ateşe verildiği ve yağmalandığı görüldü.

Minneapolis'te eylemciler adına konuşan Tamika Mallory'in söyledikleri ise sosyal medyada çok konuşuluyor. Eylemcilerin taleplerini sıralayan ve Floyd'un öldürülmesine neden olanlar başta olmak üzere siyahlara ilişkin suça karışan tüm polislerin derhal tutuklanmasını istediklerini söyledi.

Mallory, "Amerika'nın özgürlükler ülkesi olduğunu söylüyorsunuz. Burada siyahlar için asla özgürlük olmadı. Amerika siyahları sömürdü. Bize yağmadan bahsetmeyin. Yağmacı olan sizsiniz" dedi.

Yorumlar 135 Yorum Var
  • ......... 01.06.2020 23:18
    Bunu bütün siyahiler idrak etmeli ve tepkilerini dile getirmeliler.Dünyanın başbelası sinsi yılan ingilizdir.
  • Çınar 31.05.2020 13:15
    Kesinlikle doğru söylüyor başta ingilizler olmak üzere avrupa ve amerika sömürünün alasını yapıyorlar
  • osmanlı tokatı 31.05.2020 13:02
    bu devleti kuranlar sıgır hırsızları soyguncu gaspcı katil lerdir bu kültür bugünde boyut değiştirmiş olarak devam ediyor zayıf ülkelerin madenlerini petrollerini altınlarını çalıyorlar ülkelerin meşru hukümetlerine darbe yapıp ülkeleri kendi çıkarları için işgal ediyorlar vahşi batı vahşi abd degişen birşey yok .
  • vatandaş 31.05.2020 11:13
    artık siyahilerle kızılderelilerin birlikte hareket etme zamanıdır bunu çok iyi değerlendirmeleri gerekiyor bu çok büyük bir fırsattır aksi halde yarın birgün büyük şeytan daha katı önlemler alacak sizleri eskiden olduğu gibi köleleştirecektir umarım bunları düşünüyorlardır ya özgürlük ya ölüm demelerinin vaktidir..
  • ykc 31.05.2020 09:57
    Ve ABD nin yıklış süreci başlamış oluyor..
Daha fazla yorum görüntüle