Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ulusa sesleniş konuşmasında Ermenistan'a ateşkes için 3 şart koştu. Aliyev, "Özür dileyecekler. Karabağ'ın Ermenistan'ın olmadığını açıklayacaklar. Çekilmek için net takvim açıklamalılar" ifadelerini kullandı.

 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ulusa sesleniş konuşması yaptı. Tüm tarihi eserlerin ve camilerin yıkıldığını, zarar gören şehirlerin restore edileceğini belirten Aliyev, "Azerbaycan halkının iradelerini kırmaya çalıştıklarını gördük. Bunu Temmuz ayında Tovuz şehrimizde gördük. Hiçbir sebep yokken saldırdılar" ifadelerini kullandı.

PAŞİNYAN'A SERT TEPKİ: HER GÜN BİR LİDERİ ARIYOR

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı eleştiren Aliyev, "Her gün bir dünya liderini arıyor. Aramadığı adam kalmadı. Sen kimsin ki bize şart koşuyorsun? Şimdi ne şartı koyacaksın? Ateşkes için yalvarıyorsun" dedi.

ATEŞKES İÇİN 3 ŞART KOŞTU

Aliyev konuşmasında, Ermenistan'a ateşkes için 3 şart koştu. Aliyev, "Özür dileyecekler. Karabağ'ın Ermenistan'ın olmadığını açıklayacaklar. Çekilmek için net takvim açıklamalılar" ifadelerini kullandı.

"İTİ KOVAR GİBİ KOVUYORUZ"

Başta meselelerin görüşmelerle çözülmesinden yana olduklarını söyleyen Aliyev,  "Bize ait olanı istedik. Sabır gösterdik. Ancak Ermenistan’ın saldırganlığı daha da arttı, daha da azgınlaştı. Barış yoluyla olsun istedik, ama bu cevapsız kaldı. Hesap ediyorlar ki biz onunla barışacağız. Biz gösterdik kim kimdir. Ordumuz işgalci Ermenileri, iti kovar gibi kovuyor. Sen kimsin bize şart koyuyorsun? Şimdi koy, görelim bakalım.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar 158 Yorum Var
  • hunkartensi 15.10.2020 00:39
    çok haklı istekler Ermenistan şimdiye kadar Karabağ dan çıkarılan yeraltı zenginliklerini yağmaladı o yüzden ve Azerbaycan a saldırıla yaptıkları yüzünden ölen yüzlece Azerbaycan insanının ailesinden özü dilemeli Karabağ ın BM nin dediği gibi Azerbaycan ın resmi toprağı olduğunu tanıdığını açıklamalı ve bir daha ateş kes i ihlal eden ülkenin bedel ödemesinin anlaşmaya koyulmasını engellememeli yoksa ateş kes güç kazanası ya kadar olur sonra bitecektir
  • Karadenizli 06.10.2020 17:10
    Hay Ağzınıza Saglık Sayın Cumhurbaşkanı Sayın Aliyev.. İt kovalar gibi kovalıyoruz cümleniz.. Yüzıllarca untulmayacak bir cümle... Hay siz çok yaşayasınız emi..
  • abdullah 23 06.10.2020 11:36
    sonuna kadar savaş sonuna kadar zafer.
  • İti kovar gibi 06.10.2020 10:57
    Dirilis Ertugrul daki Ertugrul gazi Aliyar bey diyalogu aklima geldi
  • Dedekorkut 05.10.2020 23:29
    Reisin bardagindan su icmis gibi ;)) Hakliysan sesin perk cikacak boyle..
Daha fazla yorum görüntüle