Rus İzvestiya gazetesi, Azerbaycan'ın Türkiye'den satın aldığı SİHA'ların operasyondaki başarısına dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Rus İzvestiya gazetesi, Dağlık Karabağ semalarına "Türk Bayraktar TB2 insansız hava araçlarının tamamen hakim olduğu" yorumuna yer verdi. Gazeteye değerlendirmede bulunan Aleksey Hlopotov adlı askeri uzman, "Gökyüzüne tamamen insansız hava araçları hakim. Ermenistan'ın tankları İHA'lar karşısında savunmasız durumda. Eski tip tanklar artık tarihe karışıyor" dedi.

Yazıda ayrıca, eylül ayı içinde Azerbaycan ordusunun, Bayraktar TB2'leri kullanarak Ermenistan'a ait dokuz hava savunma sistemini imha ettiği bilgisine yer verildi.

Gazete, Defence Express dergisinin, son yıllarda Suriye ve Libya'da Bayraktar İHA'larla en az 23 Rus yapımı Pantsir-S1 füze sisteminin vurulduğu iddiasına da dikkati çekti.

Samuel Bendett isimli analist, Rus yapımı insansız hava araçlarının, Çin, İran, Türk ve ABD yapımı benzerlerinden geride kaldığı yorumunu yapmıştı.

SİHA'LARI AZERBAYCANLI UZMANLAR KULLANIYOR

Daha önce Moskovski Komsomolets gazetesinde yayınlanan bir analizde, "Ermeni hükümetinin Türkiye'nin S/İHA'larının Ermenistan'a karşı savaştığı iddialarının doğru olmadığı, bunların sadece Azerbaycan tarafından satın alındığı bilinen ve Azeri uzmanlarca kullanılan Türk yapımı S/İHA'lar olduğu, Azerbaycan'ın ayrıca İsrail yapımı S/İHA'lar da kullandığı" vurgulanmıştı.

TÜRKİYE'NİN MÜDAHİL OLMASI RUSYA'NIN KABUSU OLUR

Azerbaycan ordusunun, işgal altındaki Dağlık Karabağ'daki askeri operasyonları Rusya'da endişelere neden oldu. Türk SİHA'larının bu harekatta aktif rol alması sayesinde Azerbaycan ordusu çok önemli ilerlemeler kaydetti.

Türkiye'nin çatışma bölgesine müdahil olmasıyla dengelerin değişeceğini belirten Rus güvenlik analisti, "Rusya, 30 yıldır Güney Kafkasya'da ana oyuncu. Çatışmada her iki tarafı da silahlandırdı, güç dengesini koruduğunu iddia ederek, etkisini artırdı. Ancak Dağlık Karabağ anlaşmazlığında Türkiye'nin katılımı Rusya'nın kabusu olabilir" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Yorumlar 24 Yorum Var
  • muhasebeci 27.10.2020 21:25
    sihalar makineli tüfek atışı da yapmalı böyle yorumlar yapmayın kuş mu vuracaklar.
  • mert 23.10.2020 12:13
    sihalar makineli tüfek atışı da yapmalı
  • Hasan Çelik 21.10.2020 14:27
    Kıymetli bir ağabeyimin bir sözü aklımdan hiç gitmez, '' Allah'ım beni dost bildiklerimden koru, düşmanımı bana bırak'' . Yahu abi dostundan niye korunma istersin diye sorunca ! Bak kardeşim dostuna sırtın bazen dönük olur, gafilce düşmana uyar sırtından vurur bilemezsin der, düşmanını belli olduğundan zaten ona karşı tetiktesindir derdi. Osmanlı da sadıktır diye ermenilere güvendi, lakin sonuç belli. Tarih ve hayat tecrübesi neler öğretir insana. Ancak ALLAH cc. dostumuz, Türrk milleti yarimizdir.. Gerisi laf'u güzaf..
  • Beyli 19.10.2020 12:26
    Okadarda değil rızkının peşindeki insanları . Onların ülkelerindeki yabanilikleriyle engellersek olmaz. Rızkı allah verir. Unutma seninde başka ülkelerde vatandaşın var. Bize istemeyeceğiniz şeyleri başkasına istemeyelim.
  • Tekiner 09.10.2020 11:54
    Türkiye'de bulunan çalışan buralarda kendilerine rızık temin eden ne kadar Ermeni varsa sınır dışı edilsin bu hain millet milleti sadika dendiği zaman da haindi.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek