Irak'ın Erbil kentinde, terör örgütü DEAŞ ile mücadelede hayatını kaybeden Peşmergelerin yakınları, ABD'li bir vakıf ve Peşmerge Bakanlığı tarafından sunulan yardımları ateşe verdi.

Yerel medyada yer alan görüntülere göre, Peşmergelerin yakınları, ABD'li vakfın ve Bakanlığın yardımlarını protesto etti.

YARDIM MALZEMELERİNİ ATEŞE VERDİLER

Yardım paketlerinde "kıyafet, terlik ve bebek bezleri" bulunmasına tepki gösteren Peşmerge yakınları, paketleri Peşmerge Hastanesi önünde ateşe verdi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanı Şoreş İsmail'in ofisinden yapılan açıklamada, taraflar arasında bir yanlış anlaşılma olduğu ifade edildi.

Açıklamada, bu durumu telafi etmek için Peşmerge yakınlarıyla bir toplantı yapılacağı ve gerekli yardımların sağlanacağı kaydedildi.

Yorumlar 11 Yorum Var
  • Vatandaş 12.11.2020 16:25
    Kızılderililere ve bugün bütün dünyaya yaptıkları gibi virüs hastalık mikropları bulaştırmış olabilirler...
  • mmed 12.11.2020 16:00
    şaron peşmerge coni ilişkisi iğrenç
  • esas 12.11.2020 14:53
    Yani adamlar bu yardımı ne yapalım diyor. İhtiyaçlar başka. ABD şunu farkeder artık maymun gözünü açtı. Artık halkı sindirmeden terlik ile kandıramaz. Her giden komutan bizim kara kaşımız kara gözümüz için ağlıyor entari değil hint kumaşı isteriz o zaman diyor adamlar. Sen yardımı kurduğun peşmerge yönetimine versen o dağıtsa. Yok olmaz lideri değiştirirsek zor olur sonra. ABD olarak biz prim yapmalıyız kafası herhal. Gözlerinizin yaşını siler gerekeni verirsiniz artık.
  • Doblocu Enişte 12.11.2020 14:34
    Akılları yeni yeni başlarına geliyor. Yalnız dobloyu satmasaydık iyiydi.
  • aga 12.11.2020 13:52
    Zalimin merhametine kalmadılar kanmadılar. Şükürler olsun. ZALİM AMERİKA ve işbirlikçileri kahrolsun.
Daha fazla yorum görüntüle