Yunan Askeri Akademi Profesörü Kostas Grivas katıldığı bir canlı yayında Yunanistan'da halktan gizlenen gerçekleri ve Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki üstünlüğünü açıklarken, "Türkiye'nin büyük hedefleri var. Satranç tahtasında hiper hırslı bir Türkiye var. Şu anda Türkiye'ye karşı çok büyük bir ulusal yenilginin eşiğindeyiz..." ifadelerini kullandı.

BUGÜNÜN TÜRKİYE'Sİ KARDAK'TAKİ TÜRKİYE DEĞİL

Konuşmalarına Yunan hükümetini sert bir şekilde eleştirerek devam eden Grivas, ''Bugünün Türkiye'si Kardak'taki 1996 ya da 1987 hatta 2000'lerdeki Türkiye değil. Avrasya satranç tahtasında uyum sağlayıcı bir güce dönüşmek isteyen gerçekten hiper hırslı bir Türkiye var.'' açıklamarıyla gündeme oturdu.

BİZ TÜRKİYE'NİN UYDU DEVLETİ YA DA SANCAĞI OLACAĞIZ

Yunan Profesör Grivas, ''Türkiye en iyi durumda bizi bir uydu devlet veya en kötü durumda hayal ettikleri neo-osmanlı imparatorluğunun bir sancağına dönüştürmek istiyor ve şimdiden bu girişimi başlattılar. Yunan hükümeti ise yurt dışından yardım bekliyor. Bu tamamen paranoyak bir şey.'' açıklmalarında bulundu.

Yorumlar 88 Yorum Var
  • atacan 08.12.2020 11:46
    Reis bu yüz yılın son Büyük Liderisin Rabbime şükürki senin zamanına yetiştik. inşallah sonrası da senin gibi lidere sahip oluruz. öncesi kokuşmuş , ödlek, ileriyi göremeyen, karar alamayan,pısırıklar dan kahroluyordum.
  • nuri 08.12.2020 11:43
    Heh bak bu adamın kafası çalışıyor. Olmanız gereken yeri bilimeniz lazım
  • Kenan SUVER 08.12.2020 11:33
    Türk milleti tarihin hiçbir döneminde maruz kaldığı haksızlığı sinesine çekmiş değildir. Vakti ve zamanı gelince hesap sorar. Bu itibarla özellikle batı Türkiye'nin güçlenmesini asala istemez.
  • VEFA 08.12.2020 11:18
    Yunanlılar aklına esince 12 mil daha sonra 16 mil bir süre sonra bu yetmez demeye başlamadan bunların gırtlağını askeri veya siyasi olarak kesmek lazım doğru olan siyasi ama askeri olarak da çaydırıcı olmak için bunlara hareket alanı bırakmamak gerekiyor şimdi arkasında ab ve abd atıp tutuyorlar ama sahada varlar mı yok bunlara öyle bir ders vermek lazım ki siaysi olarak meis adasını nasıl alırız italyanların bu adayı onlara verme hakkı varmı hukiki olarak davalar açmak şart
  • Necmettin 08.12.2020 11:09
    Köpeği dövmektense, korkutmak daha iyidir derler ya... Işte tipik misali
Daha fazla yorum görüntüle