Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "yenilmez" dediği Avangard balistik füzesi yer altındaki hangara yerleştirilerek aktif hale getirildi.

Rusya'nın 2018 yılında testlerini başarıyla gerçekleştirdiği ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in testleri izlerken "yenilmez" olarak yorumladığı Avangard kıtalararası balistik füzesi, geçtiğimiz yıl Rus ordusunun envanterine girmişti. Ses hızının 27 katı hızda ilerleyen aynı zamanda dikey ve yatay pozisyonda ilerleyerek sınıfının en gelişmiş balistik füzesi olma özelliği taşıyan füze sistemi, Rus ordusu tarafından aktif hale getirildi. Rusya tarafından 24-26 Kasım 2019 tarihlerinde Yeni START anlaşması prosedürlerine uygun olarak ABD denetim grubuna gönderilen füze sistemi ile ilgili Rus ordusu harekete geçti.

Diğer ülkelerin füze savunma sistemlerini delebilen, bu sistemleri imha edebilme özelliği taşıdığı savunulan Avangard kıtalararası füze sistemi, başkent Moskova'nın bin 478 km güneyinde Ural Nehri kıyısında bulunan Orenburg Bölgesi'ne konuşlandırıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı füze sistemlerinin yer altındaki hangara yerleştirilme sürecinin birkaç saat sürdüğünü duyururken, aynı zamanda füze sisteminin kurulmasının Rusya ordusunun 2020 yılı faaliyetlerinde yer aldığını aktarıldı.

HABER7 / İHA

Yorumlar 47 Yorum Var
  • Almanya 17.12.2020 02:10
    Herhalde okadar ağırlıkta kalkış yapana kadar çoktan yerinde patlar. Atomdan yüz kat şiddetli roketler var. Dünyamızı dahi parçalara ayırabilir.. Bukadar büyük yapmaya ne gerek vardı?
  • Almanya 17.12.2020 02:07
    Acaba içi dolumu? Bukadar büyük yapılı olması heybetli olabilir.. o eski Hitler'in tankıda 10 tanka bedel idi fakat şuan demir yığını.. En modern tankın hakkından bir siha kuşu gelebiliyor.
  • Almanya 17.12.2020 02:04
    Okadar büyük yüklü bir Roket ile Ayı mı parçalayacak siniz.. Atom dan 100 kat kuvvetli küçük yapılı Bombalar var.. nereye atacaksınız.. ? Elinizde patlama riskini unutmayın.. cahillikten başka birşey değil..
  • Mehmet cebecioğlu 16.12.2020 23:47
    Abd 'ye gidermi bu füze
  • İzci 16.12.2020 23:27
    Adamlar da bizde ki gibi muhalefet olmadığı için yaptıkça yapıyorlar .
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek