CNN International muhabiri Clarissa Ward, Ankara'dan Türk vatandaşlarına yönelik uyarı açıklamasının dilini ABD'den görmeye alışık olduklarını söyledi.

ABD Kongre binasına baskın konusunda Türkiye'den açıklamalar yapıldı. Dışişleri Bakanlığı, "ABD’deki tüm tarafları itidal ve sağduyuya davet ediyoruz" dedi. Açıklamada ayrıca "ABD’deki vatandaşlarımızın kalabalık mekanlar ve gösteri yapılan yerlerden uzak durmalarını tavsiye ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

TÜRKİYE'NİN AÇIKLAMALARI ABD BASININDA

Ankara'dan yapılan açıklamalar, ABD'de gündem olmayı sürdürüyor. Son olarak CNN International'ın muhabiri Clarissa Ward ve NBC muhabiri, canlı yayında Dışişleri Bakanlığı'nın Türk vatandaşlarına yönelik tavsiye ve uyarısını yorumladı. Bakanlığın açıklamasını okuyan Ward, Washintgon'a karşı üslubun daha önce Beyaz Saray tarafından kullanıldığını söyledi.

"AMERİKAN VATANDAŞLARI İÇİN ALIŞTIĞIMIZ BİR DİL"

Ward, "Bu tam da bir ABD basın bülteninde, kriz veya isyan sırasında Orta Doğu'daki bir şehirde olabilecek Amerikan vatandaşları için okumaya alıştığımız türden bir dil" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN UYARDIĞINI GÖRMEK ŞAŞIRTICI"

Yorumunun devamında CNN muhabiri, "Bu türden bir dille Türkiye gibi ülkelerin vatandaşlarını ABD başkenti çevresinde bulunmanın tehlikeli olduğu konusunda uyardığını görmek şaşırtıcı" görüşünü paylaştı.

Yorumlar 485 Yorum Var
  • Süleyman 12.01.2021 08:30
    Ee keser döner sap döner
  • Beko 09.01.2021 01:10
    Çuvalı başınıza geçireceğiz az kaldı.Bu olayı unuttuğumuzu sanmayın.Not ettik bir bir.
  • Janberg Can 08.01.2021 23:43
    Artuk bunları duymaya alışacaksınız, Alışacaksınız, Alışacaksınız. Karşınızda görmeye alıştığınız Ceketi ilikli Eski Türkiye yok artık. Eli Cebinde özüne dönmüş bir Türkiye var bundan sonra.
  • Vatann sever 08.01.2021 20:36
    Adama çuvaldızı alır böyle batırırlar sonra acı var mı diye sorarlar
  • vatanesever 08.01.2021 16:38
    ulan katil abd canınızın acıması beni öyle mutlu ediyor ki paha biçilmez bir duygu bu.
Daha fazla yorum görüntüle