Fransa'da koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik sıkıntıya düşen üniversite öğrencilerinin aç kalmamak için yardım derneklerinin önünde metrelerce kuyruk oluşturması dünya gündemindeki yerini koruyor. Yemek kuyruğu her geçen gün daha da uzarken, o anlar kayıt altına alındı. Fransa'da koronavirüsün ülke ekonomisini zora sokması üniversite öğrencilerin hayatında da etkisini göstermeye başladı.

GEÇİM SIKINTISI YAŞIYORLAR

Hükümetin, üniversitelerde öğrencilere yemek ücretini 1 euroya düşürmesine rağmen ülkedeki hayat pahalılığı, yüksek kiralar ve işten çıkarılmalar öğrencileri geçim sıkıntısıyla karşı karşıya bıraktı.

YARDIMDAN YARARLANMAK İÇİN SAATLERCE BEKLİYORLAR

Başkent Paris'te, gıda yardımı yapan derneklerin önünde bekleyen öğrencilerin oluşturduğu metrelerce kuyruk, son günlerin en göze çarpan sahnesi olmaya başladı. Devletten yeterli yardımı alamayan ve Kovid-19 salgını nedeniyle geçim sıkıntısı yaşayan öğrenciler, neredeyse her gün soğuğa rağmen yaklaşık 7 kiloluk yardım paketini almak için saatlerce sıra bekliyor.

KUYRUK HER GEÇEN GÜN UZUYOR

Fransa'daki yardım kuyruğu dünya gündeminde yerini korurken, her geçen gün daha fazla insan gıda yardımı için sıraya giriyor. O anlar bir vatandaş tarafından kayıt altına alındı.

Yorumlar 51 Yorum Var
  • Vatandas 06.02.2021 17:37
    Aç olan biziz. Siz yanlış görmüşsünüzdür. Avrupa ve açlık. Olmaz olamaz olmaması lazım. Olmuşsada Türkiyenin bunda kesin bir payı vardır. fransadaki açlığın suçlusu da kesin Türkiyedir degil mi.
  • Erhanca 06.02.2021 14:53
    Üniversitelerdeki yemek sırasıyla bu aynı şey mi ya, burada endişeli karamsar br bekleyiş sözkonusu. Ünivdeki yemek sırasında zaman kısıtlı, öğrenci fazla, sıranın uzaması kadar doğal bir durum yok. sonuçta binlerce öğrencilik okulda 2 tane yemekhane olmayabiliyor.
  • M. Ali 06.02.2021 14:16
    Gösteri yapın kardeşim, yakın yıkın, hakkınızı arayın..Makaroni ye tepkinizi gösterin..
  • Zafer 06.02.2021 12:24
    Gosterilere devam,fransayi yakin,bir birinize dusun.makron ve hukumetini devirin demokrasi palavra.
  • Şahin kara 06.02.2021 11:37
    CHP liderine izletin bu rezaleti. O pek sever avrupalıları. Gerçi CHP kafası şimdi bu görüntüleri alır servis ederler, AKP ve Erdoğan gerçeği burası 21.yy Türkiye'si diye sunarlar. Yandaşları da inanır.
Daha fazla yorum görüntüle