İsveç'in başkenti Stockholm'de otobüs durağında oturan çocuklara ırkçı söylemlerde bulunan  İsveçli adamın görüntüsü sosyal medyada büyük tepki çekti.

Skärholmen bölgesinde bir otobüs durağında Afrika kökenli biri kız 7 ve 10 yaşlarda iki çocuğa ırkçı ifadeler kullanan yaşlı adam çocukların annesine ağır küfürler etti.

Çocukların annesi  Nathalie'nin görüntülediği olayda yaşlı adam, otobüs durağında bir bankta oturan çocuklara yaklaşarak, ''Kalkın buradan pislikler' sözlerini kullandı. Çocukların annesi Nathalie'nin, 'Neden böyle konuşuyorsun, biraz nazik ol!''  tepkisine, ''Biz size bakıyoruz pislik maymunlar' karşılığını verdi. 'Aptallar' şeklinde hakaretlerine devam eden yaşlı adam, ''dünyanın en büyük sosyal yardımlarını alan insanlarsınız. Kendinizin geçimini sağlayamıyorsunuz. Size biz bakıyoruz '' şeklinde ağır sözler kullandı. 

Olay sonrası açıklamalarda bulunan Nathalie, çocuklarının hakaretlerden sonra ağır travmalar yaşadığını kaydetti. İsveç'te gündelik yaşantıda bu tür ırkçı saldırıların çoğaldığına dikkat çeken Nathalie, insanların ırkçılığa karşı ortak mücadele etmesini istedi.

Yorumlar 40 Yorum Var
  • Osmanlı 12.02.2021 23:45
    bu bunağın dedesi yüzsüz demirbaş Karl 1709 da osmanlı ya sığındı ve dört yıl gibi bir süre osmanlı da ikamet etti. adam İsveç e gitmiyordu da bizim yeniçeriler adamı zorla uzaklaştırdılar. çünkü osmanlı ile Rusya nın arasına devamlı fitne fesat sokuyordu. şimdi o mülteci kralın bunak torunu masum mülteciler i kovuyor.
  • Kika 12.02.2021 00:21
    Alper denen şaşkın Sana insanlara hakaret etme hakkını kim veriyor sende o duruma düşersen görürüm seni inşallah hava atmak kolay
  • Osmanlı Torunu 11.02.2021 19:19
    Bu bunagı görünçe aklıma isviçre geldi aynı karakter, bunların insanlıkla uzaktan yakından alakası yok, benim gözümde hayvanlar bunlardan bin kat daha akıllı ve daha değerli.
  • Mustafa 11.02.2021 11:29
    Sömürgeci bir ırkın artıkları. Mahvettikleri toplumların nesillerine hakaret ediyor.
  • karagöz 11.02.2021 11:08
    Avrupanın makyajına sel gelmiş...gerçek görünmüş...
Daha fazla yorum görüntüle