Haber7 yazarı Taha Dağlı, "Dünya Masası" adlı programda konuştu.

KUDÜS'TE HİÇ ALIŞIK OLMADIĞIMIZ GÖRÜNTÜLER

İsrail polisi İsrail bayrağına yasak getirdi, bu işin Filistinlilere bir hayrı olur mu?

İsrail’de bir kesim tansiyonu düşürmeye çalışıyor.

2009 yılından beri devam eden Netanyahu dönemini sonlandırıcak koalisyon yönetimi 14 Haziran için geri sayıma geçmişken, toplu reaksiyonlara sebep olacak provokasyonları önlemeye çalışıyor.

Bu yüzden 10 Mayıs’ta Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen aşırı sağcı gruplara, 10 Haziran’da izin verilmiyor. Sokak olaylarında yaşanacak olası gerilimin koalisyonun kurulmasını sekteye uğratmasından endişe ediliyor. Gazze saldırıları döneminde Filistin’in dört bir yanındaki direniş ve Gazze’den yapılan misillemeler İsrail’de bu tedirginliği beraberinde getirdi.

İsrail’in kendi bayrağına getirdiği yasağın benzer örnekleri ise daha önce karşımıza çıkmıştı.

2005 yılında İsrailli yerleşimciler Gazze’den, İsrail güçleriyle çatışarak çıkarılmış, Ariel Şaron Filistin’e ‘’zeytindalı uzatıyor’’ algısı oluşturulmuştu. Gerçek ise kısa sürede ortaya çıktı 2006 yılında Gazze ağır bombardımana maruz kaldı.

Koalisyonun göreve gelmek için gün saydığı bu süreçte de İsrail bayrağına getirilen yasak ‘’güncel bir konu’’ olmanın ötesinde değil. Zira İsrail’in bölgedeki planlamasından geri adım atmaya niyeti yok.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Yusuf 10.06.2021 22:43
    Onlara gerek yokki zaten bizim dostumuz, kardeşimiz dediğimiz Azeri Beycan bile İsrail bayrağı açarak bakü de slogan attılar ve halk destekledi."Allah'ım sen beni dostlarımdan koru,Düşmanlarımla ben başa çıkarım". vesselam..
  • Yayah 10.06.2021 19:52
    Israil halki dogru yolu bulacaktir onlar hz yahyayida mesihide muhammedide iyi bilir filistinin tarihini degistiren unutulmaz kilan hz yakup israildir
  • ALP ARSLAN 10.06.2021 14:13
    Cİn fikirlikten başka b,şey değil,biz değil demek için yapılan insanlık dışıherşeyi.