ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, bakanlık binasında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya, Afgan muhabir Nazira Karimi'nin sözleri damga vurdu. Karimi, 1990'larda Taliban'dan kaçtığını belirterek, ülkesinde kontrolün yeniden Taliban'a geçmesine izin verilmesine tepki gösterdi.

AFGAN MUHABİRİN GANİ SORUSU

Afgan gazeteci, Taliban'ın başkent Kabil'e girmesinden önce Afganistan'dan ayrılan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin nereye gittiğini bilmek istediğini söylerken duygusal anlar yaşadı.

"Benim eski Cumhurbaşkanım Gani nerede?" sorusunu yönelten Karimi, insanların Eşref Gani'nin veda etmesini beklediğini ancak bunun gerçekleşmediğini belirtti.

PENTAGON SÖZCÜSÜNÜN YANITI: SÖYLEYEMEYİZ

Nazira Karimi, Gani'nin nerede olduğunu bilmediklerini belirterek, Pentagon Sözcüsü Kirby'den bu soruya yanıt vermesini talep etti.

Kirby ise "Eşref Gani'nin nerede olduğu hakkında konuşamam. Bunu yapamam. Ama söylemeliyim ki hepimiz endişenizi ve korkunuzu anlıyoruz." cevabını verdi.

Yorumlar 72 Yorum Var
  • Said 18.08.2021 15:44
    Kadin çok dogru söylemiş artık Afganistan onların ülkesi değil yol geçen hani olmuş gelen giden girip çıkan belli değil yerinde bir soru sormuş çünki ülkenin asıl sahibi abd nede olsa sahibine sormak lazım öyle degilmi zaten kendisi de abd hizmet ediyor abd nin otekilestirdigi birisi .
  • Mehmet 18.08.2021 15:37
    Ülkemin kadınları ve kizlariyla gurur duyuyorum önce kurtuluş savaşın da erkegi yle yan yana cephede savaştı bomba taşıdı her türlü fedakarligi yaptı daha sonra da 15 temmuz darbesin de yine bütün erkegiyle birlikte tankların altına yattı direndi en önde asla vazgeçmedi bırakıp kaçmadı Atatürk Türk kadinina diğer ülkelerden önce seçme ve seçilme hakkı bu sebeble verdi bunu sonuna kadar hak ettiler birde size bakın batılı yaşam tarzı için ülkeyi bırakıp abd kacmissiniz yazıklar olsun ne diyeyim
  • Furkan 18.08.2021 15:30
    Dünya ya rezil oldugunun farkında bile olmayan timsah gözyaşı döken bir çıkarci ülkenin bu kadar seviyorsan kır dizini otur Ülken de hizmet et ne isin var abd de diye sormaz mi insan kendine sadece kendini mi düşünür
  • Mert 18.08.2021 15:26
    Kendi nefsini düşünüp ülkeyi terk etmeseydin bu sorulara gerek kalmazdı sen kolay olanı seçip gitm issin şimdi bir yabanci dan medet umuyorsun yazık sana acimak bile gelmiyor icimden
  • Faruk 18.08.2021 15:19
    Ülkenin geleceğini düşünüp endişe ediyorsan ne diye kactin şimdi cevap beklediğin soruları ülkenin 20 yıl işgal etmiş bir insan veremez sana
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek