DEAŞ lideri Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi'nin, ABD'nin Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib'de düzenlediği operasyonda öldürüldüğü ev TRT Haber’de görüntülendi. Dün gece yaşanan baskının izleri kameraya yansıdı.

ABD Merkez Komutanlığı kontrolündeki Özel Harekat Kuvvetleri, gece saatlerinde Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib'e bağlı Atme kasabasında hava operasyonu gerçekleştirdi. ABD Başkanı Joe Biden bugün yaptığı yazılı açıklamada, düzenlenen operasyonda Terör örgütü DEAŞ lideri Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi’nin öldürüldüğünü duyurdu.

Biden, “Dün gece, Suriye'nin kuzeybatısındaki ABD askeri güçleri, benim talimatım doğrultusunda ABD halkını ve müttefiklerini korumak ve dünyayı daha güvenli bir yer haline getirmek için başarılı bir terörle mücadele operasyonu gerçekleştirdi. Silahlı kuvvetlerimizin yeteneği ve cesareti sayesinde, DEAŞ lideri Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi’yi etkisiz hale getirdik” dedi.

TRT Haber Muhabiri Bülent Çulcuoğlu, DEAŞ lideri Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi'nin ABD tarafından öldürüldüğü evden şu bilgileri paylaştı:

ABD’nin İdlib’in kuzeyinde 2 katlı bir eve düzenlediği operasyonda DEAŞ terör örgütü lideri lideri Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi'nin öldürüldüğü açıklandı. Şu anda büyük operasyonun yapıldığı evin içerisindeyiz. Operasyonun yapıldığı ev ilk defa görüntüleniyor. Operasyonda 12 sivil de hayatını kaybetti. Burası İdlib’in 40 kilometre kuzeyinde Atme kasabası. Çadır kapmlarının olduğu bölgede DEAŞ liderinin barındığı istihbaratını alan ABD yetkilileri operasyon düzenledi. Operasyon sırasında önce havadan indirme yapıldı ve evin çevresi kuşatıldı.

EV SAHİBİ: SIRADAN BİRİ GİBİYDİ, HİÇ ŞÜPHELENMEMİŞTİK

Teröristin yaşadığı evin sahibine de TRT Haber ulaştı:

Ev sahibi, terörist Kureyşi için, "Sıradan bir adam gibiydi, hiç şüphelenmemiştik. Bize Halep'ten geldiğini söyledi" dedi.

13 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Operasyonda, el Kureyşi'nin yanı sıra 6'sı çocuk 12 kişi de hayatını kaybetti.
Bir Amerikan helikopterinin ise operasyon sırasında teknik sorun nedeniyle yere indikten sonra imha edildiği belirtildi.

 

Yorumlar 95 Yorum Var
  • Rektus 05.02.2022 16:54
    Mermi izi yoksa kimyasalın izi var demektir.
  • Mehmet 05.02.2022 14:09
    Kameramanı değiştir
  • Cooo 05.02.2022 14:09
    Heee ben de inandım abd olmasa nolur halimiz bizi bu canilerden kim kurtarirdi!!!!
  • A.A.A 04.02.2022 11:56
    DEAŞ ın Lideri öldürüldüyse, ABD artık Suriyeden çıkmalı. Çünkü DEAŞ'ı gerekçe göstererek Suriyede duruyor... Rusyanın gerekçesinde DEAŞ'tı.. Ruslarda Suriyeden çıkmalı...
  • yavuz 04.02.2022 11:38
    tiyatro bu adamı Mit almasın konuşmasın diye operasyon yaptılar
Daha fazla yorum görüntüle