Kuzey Kore'de devlet televizyonu KCTV'de yayınlanan bir belgesel ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un aşırı zayıflığı ve sağlığına ilişkin merak edilenlere yanıt verildi.

Kuzey Kore'de '2021, Büyük Zafer Yılı' adlı belgesel devlet televizyonunda yayınlandı.

Belgeselde Kuzey Kore lideri ata binerken ve çalışmaları denetlerken görülüyor.

Son dönemde zayıflığı ile dikkat çeken Kuzey Kore liderinin sağlık durumuna ilişkin detaylar da belgeselde 'yanıt buldu.' 

Belgeselde askeri yetkililer ile inşaat çalışmalarını da izleyen Kim'in zayıflıktan bollaşan kıyafetleri ve yürürken zorlanması da ayrıca dikkatleri çekti. 

Belgeselde Kim'in 'düşmanlarla her bir yanı kuşatılmış ülkesi ve halkı için sonsuz acı çekmesi ve endişe duymasıyla' nedeniyle kilo verdiği iddia edildi.

Görüntülerde füze denemeleri, tank tatbikatları, savunma fuarı görüntülerine de yer verilirken, Kim için "Ülkenin ve halkın kaderini üstlenirken; kar, yağmur ve rüzgara inatla göğüs gererek bize babacan yanını gösterdi. Vücudu eriyip gitti ve insanların hayallerini gerçekleştirmek için ise büyük acı ve endişe ile anne tarafını gösterdi" tanımı yapıldı. 

Belgeselden önce de Kim eşi ile birlikte uzun süre sonra ilk kez bir etkinlikte görülmüştü. 

Kim, eşi Ri Sol-ju ve halası ile birlikte Pyongyang'daki Mansudae Sanat Tiyatrosu'nda düzenlenen Uzakdoğu ay takvimine göre yeni yıla giriş konserine katılmıştı.

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Hoca Nasrettin 05.02.2022 07:40
    Siz birde o belgeselde kim'i taşıyan atı görün. O çekimlerde 30 40 kilo vermiş. Fıtık rahatsızlığından muzdarip zavallı hayvan
  • Türk Vatandaşı 05.02.2022 05:14
    Beyaz atlı prens modu; "Nükleer sen nelere kadirmişsin"
  • abdulbaki 05.02.2022 01:30
    dünyada ne kadar zalim var ise, bu çinle akraba milletlerde çıkıyor gibi. kendi insanına zulmeden bu manyak ölsede bu rejim yıkılsa yahu.
  • Yorgun Yorumcu 04.02.2022 23:10
    kesin yine roket ateşlemeye koşuyo bu roketman.
  • Gasap haydo 04.02.2022 17:21
    Atın belini çökerdecen kimyon
Daha fazla yorum görüntüle