ABD’nin Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis şehrinde, uyurken evine yapılan polis baskını sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki bir siyahi genç, ülkede polis şiddeti tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.

Minneapolis Polis Departmanı’nın yayınladığı polis vücut kameraları videosunda, polis ekiplerinin sabahın erken saatlerinde “Polis! arama emri!” şeklinde bağırarak bir eve baskın düzenlediği, odanın birinde battaniyeye sarılı bir kişinin elinde silah ile uyanmaya çalışırken açılan ateş sonucu yere yuvarlandığı görüldü.

Vücuduna en az 3 kurşun isabet etmesi sonucu hayatını kaybedenin 22 yaşında Amir Locke adlı siyahi bir genç olduğu bilgisi paylaşıldı.

Polis, ev baskınının bir cinayet soruşturması üzerine yapıldığını açıklarken, Locke’ın isminin ise "arama emri" içinde olmadığını bildirdi.

Locke ailesinin avukatı, Locke’ın herhangi bir suç geçmişi olmadığını, ateşli silahı yasal olarak elinde bulundurduğunu vurgulayarak, polise karşı gerekli yasal sürecin başlatılması çağrısında bulundu.

Olayın geçtiği bölgeye bakan Hennepin County başsavcılığının, Minnesota eyalet başsavcılığı ile birlikte cezai bir dava açılmasına gerek olup olmadığını belirlemek üzere olayı araştırdığı kaydedildi.

Yorumlar 20 Yorum Var
  • liceli Berfin 06.02.2022 17:49
    ABD köpek leri Gösönler ABD Fransa İsrail Dünya'nın en büyük tererüstler bunlardır alçak ABD Fransa İsrail askerleri dünyanın en büyük tererüstler bunlardır bir Kürt olarak lanet olsun bu nlara Kürt düşmanları kâfirler PKK'nın PYD köpek leri liceden lanet olsun alçak PKK PYD küpekleri Allah belasını versin inşallah amin amin amin
  • Fatih 05.02.2022 13:50
    Torino’lu Hakan Şükür görsün bunları
  • misafir 05.02.2022 13:30
    Zencileri eze eze, kölelik ruhunu devam ettiriyor, bu zillet dostu bidon un emperyalist faşist abd si....
  • Ayazagalı 05.02.2022 11:55
    Paranın gucu sizi bir arada tutuyor. Yoksa vay halinize. İnşallah o gunlerıde görecegız
  • Dede 05.02.2022 11:13
    Bede bize soyluyorlar
Daha fazla yorum görüntüle