Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Rusya’nın savaş istemediğini ve bu yüzden batılı ülkelere güvenlik garantileri anlaşmasını önerdiklerini ifade etti. Putin ile Alman liderin yaptığı basın toplantısına, Rus Devlet Başkanı'nın tavırları damga vurdu. henüz bir hafta önce Macron'u ağırlayan ve basın toplantısındaki tavırları dikkat çeken Putin, aynı uygulamay bugün de Scholz'a yaptığı ortaya çıktı.

Ukrayna krizinin ele alındığı görüşme sonrasında kemaraların karşısına geçen iki lider, görüşmeyi ele alan açıklamalar yaptı. Yine beden dilinden anlaşıldığı kadarıyla çok da istenildiği gibi geçmeyen görüşme sonrasında Putin, basın açıklamasının ardından Scholz’u beklemeden arkasını dönüp toplantı salonundan çıktı. Kapıya doğru yürüyen Putin bir süre sonra arkasını dönerek Scholz'a da gelmesi için eliyle işaret yaptı. Bu durum karşısında şaşkına dönen Scholz ne yapacağını bilemeden kapıya yöneldi.

Basın toplantısında yaşanan o anlar tartışma konusu olurken, Putin'in Avrupalı liderlere siyasi ve diplomatik olarak üstünlük göstermek amacıyla böyle bir uygulama yaptığı iddia edildi.

Yorumlar 71 Yorum Var
  • Atamız Abdülhamit 16.02.2022 12:27
    Ittihatçı çetenin torunları, putin istifa derse şaşırmayın ne de olsa iplerini tutanlara büyük hakaret yapıldı
  • yiğido 16.02.2022 12:22
    Putin adamın adamı. Avrupalı aşağılıklara böyle davranacaksın ki sayılır olacaksın.
  • tın li 16.02.2022 12:19
    makron eli cebe atmış ama yapmacık olduğu belli kurtaramadı. putin de iyi hazırlamış hareketlrri
  • HASAN 58 16.02.2022 12:05
    putin i tebrik ediyorum.inşallah biz de bir gün o güce kavuşuruz
  • Abdullah1453 16.02.2022 12:00
    Scholzda macronda aynı şeyi demiştir beşinci maddeye biz uymiyacaz savaş istemiyoruz ingiltere abd sana saldırırsa bize nukleer bi şey fırlatma beşinci madde hakkında abd kendi sallıyor demişlerdir büyük ihtimal
Daha fazla yorum görüntüle