Haber7 yazarı Taha Dağlı, "Dünya Masası" adlı programda, Rusya-Ukrayna gerginliğini masaya yatırdı.

Rusya-Ukrayna sınırında devam eden kriz, ABD'nin savaş her an çıkabilir söylemleri ile devam ediyor. Rusya'nın sınır hattına 150 bin asker konuşlandırdığı ifade edilirken olası bir geri adım, Moskova'nın prestij kaybı yaşamasına yol açacak, operasyon durumunda ise ortaya çıkacak sonuçlar tahmin edilemiyor. ABD medyası ve Joe Biden savaş her an çıkabilir söylemleri ile Putin'i hamle yaparken zorluk yaşamaya sürükledi. Öte yandan kriz sürecinde ABD Doğu Avrupa'da askeri varlığını da arttırdı. Böylelikle ABD ordusu Rusya'yı sınır bölgelerinde de çevrelemiş oldu.

Yorumlar 29 Yorum Var
  • Reisx 16.02.2022 17:17
    Allah Rusları ABD nin başından eksik etmesin. Şu Dünyadan ABD yi bir çıkartın. Fark ettiniz mi? Dünya ne kadar da daha sessiz ve huzur dolu.
  • Tepki 16.02.2022 16:37
    Bizim önceliğimiz Türkiye'mizin güvenliğimi,yoksa çevremizdeki ülkelerin güvenliği mi,önemli olan bizi ne şekilde etkileceği bunu tartışın,konuşun..!
  • Zafer 16.02.2022 15:35
    ABD her türlü propagandayı yaptı ama ABD nin kışkırtmasana gelmedi Rusya nasil olurda olsun ukranya yi kendi çizgisine getirecektir. Gerisi boş ABD dinyafa gittigi hiçbir yerde otanin halkı yalniz bırakmış ve kaçmıştır son örnek Afganistan unutmayın Ukranya halki akılıysa ABD nin tuzagına düşmezler
  • Serdar 16.02.2022 14:51
    Putin'in askeri geri çekmesi prestij kaybı na uğratmaz,bilekis biden gibi haydut olmadığını gösterir ve prestij kazanır. Bana göre; Putin suriyeden çekilsin ve Türkiye ye bıraksın. Dombass'dan hak iddia etmesin. Ukrayna kırımdan vaz geçsin Türkiye de NATO'dan ayrılsın her şey düzelir. ABD'de avucunu yalasın.
  • Doğrucu Davud 16.02.2022 14:50
    Köşeye sıkıştığını hisseden anlayan her şey yapabilir, kedi bile köşeye sıkışsa tırmalar, tehlikeli bir durum, İNŞAALLAH anlaşılır barış gelir, yoksa üçüncü dünya savaşı kapıdadır !..
Daha fazla yorum görüntüle