Katıldığı gösteri yüzünden 15 yaşında Esed’in zindanlarına atılan Ömer Alshogre, altı yıl sonra İstanbul’da kız kardeşine kavuşmanın sevincini yaşadı.

Ömer Alshogre, 2011’de katıldığı gösteri yüzünden 15 yaşında hapse atıldı ve üç yıl hapishanede işkence gördü. Türkiye’ye sığınan annesinin ödediği rüşvetle cezaevinden çıkıp önce Türkiye’ye kaçtı, sonra Ege denizini botla aşıp İsveç’e gitti. TED ve BM’de yaptığı konuşmalarla yaşadıklarını anlatıp bütün dünyanın dikkatini çekti. İsveç kralından ödül aldı. Artık ünlü bir insan hakları aktivisti olan Ömer Alshogre, altı yıldır ayrı kaldığı kız kardeşine ise dün İstanbul Havalimanı’nda kavuştu.

Suriyeli insan hakları aktivisti Ömer Alshogre, Suriye’deki savaş sebebiyle 6 yıl ayrı kaldığı kız kardeşine İstanbul Havalimanı’nda kavuştu.

Alshogre, o anların görüntülerini Twitter hesabından paylaştı.

Bu görüntüler, sadece birbirinden 6 yıl uzak kalmış iki kardeşin buluşmasından öte anlamlar içeriyordu.

Çünkü Ömer Alshogre, Suriye’deki hapishanelerden kurtulan ve burada yaşadıklarını uluslararası kamuoyuna anlatabilecek imkana sahip olan sınırlı sayıdaki Suriyeliden biri.

Yorumlar 35 Yorum Var
  • Tuhaf 21.02.2022 18:03
    Ali değil alixsander olacak kuzum ismin Çanakkale de buluşsalardı Çanakkale de şehit olan dedelerinin yanında o insanların dedelerine borcun var ve namusun varsa borcunu öde. Yoksa kes sesini. Senin gibi varlıklar ne sözüne itibar edilir ne de borcunu öder.
  • Osman 21.02.2022 15:30
    Zalimler için yaşasın CEHENNEM...
  • Ali 21.02.2022 10:53
    Suriyede buluşmaları gerekmiyor muydu. Haa tabi ülkemizi peşkeş çeken bir hükümet vardı. unutmuştuk iyi oldu.
  • Mehmet 21.02.2022 10:17
    Diktatör dediğin böyle olur işte. Adamın 7 sülalesini ağlatır.
  • İşçi 21.02.2022 10:13
    Kaçak girişlere şuan müsade edilmiyor zaten, ancak para işin içine girerse o şekilde de giriliyor.
Daha fazla yorum görüntüle