Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Vitaliy Skakun adlı bir askerin, düşmanı durdurmak için Henichesky karayolu köprüsünü havaya uçurduğunu duyurdu. Orduda mühendis olan Skakun'un köprüden ayrılamadan havaya uçtuğu belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Operasyonun ardından askeri birlikler Ukrayna topraklarına girerken hava saldırıları da başladı.

Başkent Kiev'de sivillere ait binaların bombalanırken Ukraynalı denizci Vitaliy Skakun, Rus tanklarının ilerlemesini durdurmak için kendisiyle birlikte Henichesky Köprüsü'nü havaya uçurdu. Skakun'un, köprüye bombalar döşediği, ancak ayrılmak için zamanının kalmadığı bildirildi. Köprüyle birlikte havaya uçan Skakun, ülke kamuoyunda kahraman ilan edildi. Ukrayna basınında yer alan haberlerde, "Skakun'un Kahramanca eylemi, düşmanın ilerlemesini önemli ölçüde yavaşlattı. Birim organize olup savunma için yeniden konuşlandı" ifadelerine yer verildi.

AÇIKLAMA YAPILDI

Ordunun açıklamasında, "Tank ilerleyişini durdurmak için Henichesky karayolu köprüsünü havaya uçurma kararı alındı. Denizci Vitaliy Skakun, bu görevi yerine getirmek için gönüllü oldu ve düşmanı durdurmak için Henichesky karayolu köprüsünü havaya uçurdu" denildi.

Yorumlar 36 Yorum Var
  • Caspe5 26.02.2022 16:32
    Yaw musluman ulkelerde savas olurken avrupadadaki insanlarda bursur savas karsiti protesto etti gosteri yapti savas ta olan muslumanlara gonullu maddi manevi ilac yemek yardim etti arastirmandan burda yorum yapmayin lutfen
  • Miki 26.02.2022 07:18
    Bombayla neden imha etmedi,bırakıp dönüp patlatsaydı
  • Yusuf KONYALI 25.02.2022 22:40
    Bunlar TB2 leri bile uçuramamışlar. Yoksa tank mank olmamali
  • Slck 25.02.2022 22:00
    Ukraynalılar keşkem müslüman olsalar vatanlarını savunmak için düşünmeden canlarından vazgeçebiliyorlar size saygı duyuyorum
  • Anka1453 25.02.2022 21:27
    Bari inipte patlatsaydin
Daha fazla yorum görüntüle