Ukrayna'nın eski Devlet Başkanı olan ve görev süresinin ardından mahkemelik olan, Zelenskiy'nin muhalifi konumundaki Petro Poroşenko, Devlet Başkanı Zelenskiy'in çağrılarına destek vererek direnişe katıldı. Başkent Kiev sokaklarında silahlı ve savunma güçleri etrafında bulunurken CNN'e konuşan Poroşenko, elindeki tüfeği ile birlikte ABD'li televizyon kanalına demeç verdi.

Ukraynalıların ülkelerini savunmaya hazır olduğunu aktaran Poroşenko, herkesi direnişe çağırdı.

Yayında, 300 kişilik bölge savunması yapan bir "taburun ve silahlarının" olduğunu da kaydeden Poroşenko, "Herkes anlamalı, Putin Ukrayna'ya değil, tüm dünyaya savaş ilan etti." dedi.

Poroşenko, Ukrayna'nın, Rusya'ya yaptırımlar uygulamak, Rusya'yı SWIFT'den çıkarmak ve Avrupa Birliği ve NATO limanlarındaki Rus uçaklarını ve gemilerini engellemek dahil olmak üzere Batı'nın yardımına ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

ABD ve İngiltere'ye silah desteği sağladığı için teşekkür eden Poroşenko, "Bu yalnız olmadığımızı, beraber olduğumuzu hissetmemiz açısından önemli." dedi.

Poroşenko, Putin'in Ukrayna'yı asla ele geçirmeyeceğini savunarak, "Ne kadar asker öldürürse öldürsün, kaç füzesi olursa olsun, ne kadar nükleer silahı olursa olsun, biz Ukraynalılar geleceği Avrupa'da olan özgür insanlarız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 51 Yorum Var
  • Ayyildizim 26.02.2022 10:08
    KeMal olsaydi daha etkili sekilde karsilardi cay kahve icerdi mesela mesela kirmizi hali ne bilim güllerle vs
  • Dbakırlı 26.02.2022 09:49
    Bizde olsa muhalefette hükümetle savaşır iyiki geldiniz derler.Devletine bağlılık böyle işte .Ülkeni başkası yönetiyorsa o ülke senin değil
  • dursun 26.02.2022 09:36
    İşte muhalefet lideri nasıl olunur Bizde ki muhalefet liderlerine ithaf olunur
  • kamıl 26.02.2022 09:34
    ıs mulafet budur bızımkıler olsa putını cagırırdı
  • metehangaziantep 26.02.2022 09:21
    Aynı durum bizde olsaydı. Zillet ittifakı onların safına geçerdi
Daha fazla yorum görüntüle