İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Polonya'nın başkenti Varşova'da mevkidaşı Mateusz Morawiecki ile görüştü. Ukrayna krizini ele alan liderler, daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Kameraların karşısına geçerek değerlendirmelerde bulunan ve basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Boris Johnson'ı bir gazeteci adeta dumura uğrattı. 

JOHNSON'IN YÜZÜNE SERT SÖZLER: KORKAKSIN

Basın toplantısı sırasında muhabirlerden biri söz alarak Başbakan Johnson'a ve Batı dünyasına eleştirilerini sıralarken, Johnson'ı "korkak" olmakla suçladı.

Ukraynalıların çaresizlik içinde Batı'dan hava sahalarını korumalarını istediğini anımsatan gazeteci, "Uçuşa yasak bölge istiyoruz. Bunun Üçüncü Dünya Savaşı'nı tetikleyebileceğinden söz ediyorsunuz. Peki alternatif nedir?" ifadelerini kullandı.

"POLONYA'YA GELİYORSUNUZ AMA KİEV'E, LVİV'E GİTMİYORSUNUZ"

Polonya ve Romanya'da savaş uçakları ve hava savunma sistemlerinin varlığından söz eden aynı muhabir, "En azından bu hava savunma sistemi, Ukrayna'nın doğusunu koruyabilir. Dolayısıyla kadınlar ve çocuklar sınıra gelebilir." dedi.

Muhabir, İngiltere Başbakanı Johnson'a dönerek tepkisini dile getirirken, "Polonya'ya geliyorsunuz ama Kiev'e, Lviv'e gitmiyorsunuz çünkü korkuyorsunuz." şeklinde konuştu.

"NATO ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI ÇIKACAK DİYE KORKUYOR"

NATO'nun Üçüncü Dünya Savaşı'ndan "korktuğu" için Ukrayna'yı savunma konusunda istekliği olmadığını öne süren ve konuşmasının sonunda gözyaşlarını tutamayan gazeteci, "Daha fazla yaptırımdan söz ediyorsunuz ama Roman Abramoviç'e yaptırım uygulanmıyor. Kendisi Londra'da. Çocukları bombardıman altında değil, Londra'da. Putin'in çocukları Hollanda'da, Almanya'da." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar 80 Yorum Var
  • azra 02.03.2022 08:48
    keşke yıllardır müslümanlara yapılan katliamlar içinde bu kadar canınız yansaydı ,şimdi acınızı daha iyi anlardık
  • Oğuz 02.03.2022 08:40
    Kukla olmasaydınızda savaş topraklarınızda başlamasaydı. Bunun tek suçlusu ve sorumlusu zelenkski.
  • muro 02.03.2022 08:29
    Savaş olsun istemiyoruz. Ama suriyede filistinde afganistanda müslümanlar ölürken umurunuzda değildi. Kaçınılmaz olarak karışacaksınız başınıza çok daha fazlası gelecek.
  • Cengiz 02.03.2022 04:48
    Gündeme baktıkça ve özelikle İslam coğrafyasında ölen insanlar aklıma geldikçe diyorum ki ... Keser döner sap döner gün gelir hesap döner...
  • Enver Miral 02.03.2022 01:50
    İngilterede Cani'Karı(kraliçe) izin vermez ise ne boris ne de başka bir görevli wc'ye bile gidemez.
Daha fazla yorum görüntüle