Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal 7. gününe girdi. Başkent Kiev dahil birçok şehirde Rus saldırıları sürerken, Ukrayna ordusu ve halkı direnmeye devam ediyor. 

Ulusal Muhafızlar tarafından yapılan açıklamada Ukrayna halkının, dün kurulan barikatlara toplanarak Zaporizhzhya Nükleer Santrali’ne girişi engellemeye çalıştığı ifade edildi.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK NÜKLEER SANTRALİ

Ukrayna’nın nükleer santrallerinin yönetimini yapan devlet kurumu Energoatom'da kente girişte bugün halk tarafından kurulan barikatlardan görüntü paylaşarak Rus güçlerinin Avrupa’nın en büyük nükleer santrali olan kente girilmemesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Dinyeper Nehri'nin sol kıyısında, Kakhovka Rezervuarı yakınında bulunan Enerhodar kentinin nüfusunun 52 bin civarında olduğu belirtildi.

Yorumlar 29 Yorum Var
  • Adınız 03.03.2022 00:09
    Ukrayna rusya ya direnecek güçlü bir ülke olmak isteseydi bir komedyeni değil siyasetten anlayan gerçek bir lideri başkan seçerdi.
  • Hasanbb 02.03.2022 21:18
    Neticede şnsandır ölen ve üzülüyorum.Ama o kadar.Suçlu küreselciler ve abd dir.Ayrıca zelensky nin ordusunu hiç göremedik.Bence savaş yok.Rusların devamını getirmediği bombardıman,64 km ye yayılan bir konvoy ve onu vurmayan,ona saldırmayan bir ukrayna var.Yani savaş gören var mı? Bana 1 tana ukrayna takımı,müfrezesi,bölüğü komutanı gösterebilir misiniz? Ruslar dümdüz edecek.Medyadan da düşüyor konu.Artık Zelensky de ülkesen çıkartılacak.Amaç rusyayı ve putini yıpratmak ve sahada rus ordusunu test etmekti.Abd ukraynayı harcayarak istediğini aldı
  • Misafir 02.03.2022 19:49
    nluyu senin zihniyetindekilre dogrultacağı kesin
  • izmir 02.03.2022 18:27
    birde şöyle düşünelim yıl 2023 türkiyeye yunan girse devlet millete silah dağıtsa millet ittifakı o silahla yunanımıı vurur yoksa hükümetimi indirir siz karar verin....???
  • izmir 02.03.2022 18:25
    türkiyeye düşman araç ve tankları girse yolda kayaları üzerine atar tankların önüne atlar tankların önünü araç ve kamyonlarıyla keserlerdi.
Daha fazla yorum görüntüle