Rusya'nın Ukrayna'ya saldırı operasyonlarında görev alan bazı Rus askerleri, Ukrayna için stratejik öneme sahip televizyon kanallarını ve radyo istasyonlarını kontrol altına almaya başladı.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları hemen hemen tüm kentlerde aralıksız sürerken Ukraynalılar ise, sosyal medya, televizyon ve radyo kanalları üzerinden haberler alarak direnişini sürdürmeye çalışıyor. Bazı Rus askerleri ise Ukraynalıların direncini kırmak adına stratejik öneme sahip olan televizyon kanallarını ve radyo istasyonlarını kontrol altına almaya başladı. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan görüntülerde, Rus askerlerinin Berdyansk kentinde yayın yapan bir televizyon kanalı ve radyo istasyonu binasına girdiği dikkat çekti.

Görüntülerde Rus askerlerinin aynı zamanda radyo ve televizyon kanallarının sosyal medya hesaplarını incelediği ve askerlerin takibe aldığı sosyal medya hesaplarında Ukraynalılara, Rus saldırılarıyla ilgili bilgiler aktarıldığı görüldü. Binaya baskın sırasında ise silahlı Rus askerleri, radyo ve televizyon kanalları binasında güvenlik önlemleri alarak yayınlarını da durdurdu.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • 1453 09.03.2022 12:51
    Gelecekte barışı destekleyenler kazanacak. Sömürü için savaşanlar kaybedecek. Rusya, ABD uzun vadede kaybetti. Bekleyin göreceksiniz. Hiçbir halk korku ile sindirilemez. Halkın istemediği yönetimler dikta edilemez. Hiç şansları yok. Toplumları uyutmak için interneti ve elektriği kökten kesmeleri gerekiyor. Buda zor artık.
  • Alican Martı 09.03.2022 08:23
    Zelenski nasil simdi rol yapacak yazik olmuş.
  • bağımsız 09.03.2022 07:41
    İşte bu kötü
  • caner 09.03.2022 07:26
    Rusya tüm Avrupa yi işgal edecek sorgusuz sualsiz sebebsiz vaziyet onu gösteriyor Rusya nabzı ölctü amerika avrupa beraber cit cikaramadilar ukraynayi Rusya yuttu güzelim ülkenin binaları madenleri dinyeper nehri nin sularını ovalarda yetişen bugdaylarini gasp etti iyice büyüdü sıra Polonya Baltık ülkeleri Romanya Bulgaristan da geliyor kış kıyamet soğuk demeden çocuklar anneleri soğukta perişan yollarda tek başlarına dünyanın umurunda değil gibi niye yapıyorsun haksız yere diyen yok bu irakta amerika Suriye'de Rusya amerika aynı işgal hareketleri petrol ürün maden peşindeler