Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı Anton Geraşenko, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, İvan Fedorov'un işgal altındaki kentte bulunan kriz merkezinden 10 Rus askeri tarafından kaçırıldığını belirtti.

Fedorov'un Ruslarla iş birliği yapmayı kabul etmediğini kaydeden Geraşenko, Başkan'ın başına plastik poşet geçirilerek binadan çıkarıldığını bildirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise, Melitopol Belediye Başkanının Rus güçlerince kaçırılmasının "demokrasiye karşı işlenen suç" olduğunu söyledi.

Ukrayna'nın doğusunda, Zaporijya Oblastı'nda bulunan Melitopol, şubatın son günlerinde Ruslar tarafından işgal edilmişti.

Yorumlar 11 Yorum Var
  • Mahmut 13.03.2022 00:28
    Bir yorumcu ukrayna yöneticilerinin genç olduklarını belirtiyor. Doğru bir tesbit. Onlara Z kuşağının öncesi diyebiliriz. Veye Y kuşağı... Batının yoz popüler kültürü ile yetişmiş at gözlüklü batı hayranı siyasetçiler. Bizim bir zamanlar ki jöntürkler gibi. Vardıkları sonuç ülkeleri için sadece felaket. Başları da bir Yahudi. Sahi bizim batıcıların öncüleri kimlerdi???
  • ali 12.03.2022 18:52
    Çuval işini amerikadan öğrenmişler.
  • Kuzgun 12.03.2022 16:36
    Dunya mefaat dunyası lıderlerı secen halklar ezılıyor lıder konumundakı kımselerın ıse kımse umurunda degıl rıyakarlık buradan baslıyor ınsanlarda bu yamyamların pesınden gıdıyor!
  • Gonca 12.03.2022 14:09
    Evet simdiki hukumete sahip çıkmalıyız 6tili masa başa gelirse makam koltuklarını paylasana kadar ülke elden gider hem bunlara koltukda yetmez o koltuk benim olsun yok o senin olsun diyene kadar iş işten geçmiş olur olan yine halka olur.
  • Ümit 12.03.2022 13:57
    Ukraynalı belediye başkanları, bakanları,milletvekilleri ve Cumhurbaşkanı çok çok genç ya
Daha fazla yorum görüntüle