İngiltere Başbakanı Johnson’ın, Ukraynalıların Rus işgaline karşı verdiği mücadelesini Brexit oylamasına benzetmesi büyük tepki çekti.

Johnson parti kongresindeki konuşmasında, İngilizler’in de tıpkı Ukraynalılar gibi “özgürlüğü tercih etme” içgüdüsü olduğunu söyledi ve Brexit referandumunun “bunun son örneği” olduğunu savundu.

SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

Boris Johnson'ın sözleri, Avrupa'daki siyasi liderler arasında öfkeye neden oldu. AB Konseyi'nin eski Başkanı Donald Tusk, Johnson'ın kullandığı ifadelerin Ukrayna halkını üzdüğünü belirtti.

"RENCİDE EDİCİ"

Tusk, "Boris Johnson, Ukraynalıların mücadelesini İngiliz halkının Brexit'e oy vermesine benzetiyor. Referandumdan sonra Putin ve Trump'ın coşkusunu hala hatırlıyorum. Boris, sözlerin Ukraynalıları, İngilizleri ve ortak aklı rencide ediyor." şeklinde tepki gösterdi.

Belçika'nın eski Başbakanı Guy Verhofstadt, "Brexit, özgürlükleri geri almak ve AB'den ayrılmakla ilgiliydi. Ukraynalılar ise daha fazla özgürlük ve AB'ye katılmak istiyor." dedi.

Yorumlar 15 Yorum Var
  • kokorec avni 21.03.2022 20:29
    iste bu ingiliz akli degil, osmanli akli, ben düsündügümü derim, düsünmedigimi degil. Erdoganda kafa ayni. Halbuki ingilizler imparatorlugunu bir yalan üzerinde tutabilmisti. Inanmayanlar cogalinca yikildi.
  • M.K. 21.03.2022 20:24
    Adamın tuzu kuru. Ukrayna bitti sırada kim var gelsin. İngiliz kanının kıymetli olduğu yerlerde ukraynalı yunanlı farketmez.
  • mehmet 21.03.2022 15:21
    eeeee ama gerçek savaş Brexit le başladı ukrayna ile devam ediyor
  • Realite 21.03.2022 15:11
    İlim son 100 yılda batı medeniyetlerindeydi,artık uzak doğu medeniyetlerine kaydı.ilim Çindeydeyse Çine gidilmelisi gerekttiğini düşünüyorum.. Sonuçta 3 milyara yakın Asyalınin Dünyanin ekonomisini kendisine cekmekte oldugu bariz ortada.
  • Alikamil 21.03.2022 13:02
    Nato Tampon bölgedeki ukraynayi rusyaya yem ettiler. İkinci önemli tampon bölgede Turkiye var bakalim bize önce kim mermi atacak.
Daha fazla yorum görüntüle