Erbil'e bağlı Peşmerge, harekat alanında PKK işgali altındaki bölgelerin çevresine konuşlandı. Teröristlerin kaçmasına engel oldu.

Irak Bölgesel Yönetimi, harekatın hemen ardından PKK'NIN "Türkiye sivilleri katlediyor" provokasyonunu yalanladı.

Bağdat ise harekatın başlangıcından bir süre sonra Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığı'na çağırıp nota verdi.
Ancak bu Bağdat'ın PKK ile arasının sıcak olduğu anlamına gelmiyor.
Kısa süre önce Sincar'da Irak ordusu ve PKK teröristleri çatışmıştı.

Yorumlar 11 Yorum Var
  • Burhan 21.04.2022 17:56
    Peşmerge dene yapı da PKK'dan farklı değil. Sadece uygun zamanı kolluyorlar.
  • esas 21.04.2022 16:55
    Gene iran marksist leninist din düşmanı PKK nın yanında militanları ile yer alıyormuş. Şaşırdık mı? Hayır. Sünni müslümanları Hz. Hüseyin'in intikamı diye kesen ahmaklar birincisi sünnilerin bu cinayetle ilgisi yok. 2. olarak ta hadi suçladınız iftira attınız bilmiyor musunuz babanın suçu oğluna geçmez İslam dininde kural kaide vardır. Pardon size İslam'danmış gibi konuştuk.
  • Dede 21.04.2022 16:47
    Kerkük özerk bölge olsun
  • E. T, 21.04.2022 15:37
    TURKMENLER çoğunluk ırak kuzeyinde,hadi soydaslar organize olun artık.
  • Sivaslı 21.04.2022 15:23
    Sayın Taha Bey, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Milletin bekası için PKK terörün başlangıcı olan Eruh/1984 tarihinden itibaren PKK'yı topraklarında barındıran Irak ve Suriye'den terör tazminatı talep etmeli. Binlerce verdiğimiz Şehit ve Gazinin hesabı sorulmalı. Doğduğu toprakları terk etmeye zorlanan başta Kürler olmak üzere tüm halkımızın ekonomik kayıplarının hesabı terörü besleyen bu devletlerden sorulmalı. Kısacası akan her damla kanın , göz yaşının ve atılan her merminin hesabı sorulmalı. Yoksa operasyonlar devam edebildiği kadar devam etmeli.
Daha fazla yorum görüntüle