Rus işgali altındaki Ukrayna'nın Herson bölgesinde Rusya'ya ait bir mühimmat deposu Ukrayna tarafından vuruldu. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Aleksey Arestovich, saldırıda 100'ün üzerinde ölü olduğunu ve 200 kişinin de yaralandığını söyledi.

Ukrayna ordusu dün itibariyle Donbass Bölgesi'ndeki birçok kente karşı saldırılar başlattığını duyurmasının ardından Rus ordusunun kontrolü altındaki kentlere yapılan saldırı haberleri art arda gelmeye başladı.

MÜHİMMAT DEPOSU ROKETLERLE HEDEF ALINDI

Rus işgali altındaki Ukrayna'nın Herson bölgesinde Rusya'ya ait bir mühimmat deposu Ukrayna tarafından vuruldu. Ukrayna basınının yerel kaynaklara dayandırdığı haberlerde, akşam saatlerinde Ukrayna ordusu tarafından başlatılan saldırılar da Nova Kakhovka kentinde bulunan Rusya'ya ait mühimmat deposunun roketlerle hedef alındığı aktarıldı. Mühimmat deposunda büyük patlamaların ardından yangın çıktı.

"100'DEN FAZLA ÖLÜ VAR"

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Aleksey Arestovich sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Nova Kakhovka kentinde dün Herson bölgesi 49. Ordu Komutanlığı, hava kuvvetleri ve hava savunma füzeleri bulunan depolara saldırı gerçekleşti. Ön bilgilere göre 100'ün üzerinde ölü olmak üzere yarısı kadarı ağır yaralı toplamda 200 yaralı. Bazıları hayatta kalamayacak. Bazı yaralılar ve ölüler için tahliye grupları oluşturuldu" dedi.

PATLAMALARA DAİR RESMİ AÇIKLAMA YAPILMADI

Öte yandan hem Ukrayna hem de Rusya tarafından mühimmat deposuna ait patlamalara dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

 

Yorumlar 16 Yorum Var
  • İstanbul 13.07.2022 11:31
    Beceriksiz Tytrocu Seçersen böyle olur
  • Kare Murat 12.07.2022 17:03
    Rusya ile savaşması büyük hata. Avrupa ortada bırakır,amerika ortada bırakır, yerle bir olmuş ülkenle kala kalırsın. Putin bunları gerçekten öldürmek istemiyor. Ama avrupa umudunu bitirip Rusya'ya yüzünü dönerse bari sonrasını kurtarır.
  • Ünal 12.07.2022 16:58
    ABD pearl harbourda Japonlar baskın yapmisti.abdlileri oldurmuslerdi.abf ne yaptı iki atom bombası attı. Japonlar teslim oldu .Ukraynanin 5 atom bombası ile işi biter
  • ASLI 12.07.2022 16:38
    yani mühimmat deposu yakınında 300 asker tutmak mantıklı mı böyle bir şeyin olma ihtimali var mı bence yok ben anlamam bu işlerden ama ukrayna hep çok uçuk rakamlar veriyor
  • Ömer 12.07.2022 14:58
    Erol iyi oku
Daha fazla yorum görüntüle