Suudi Arabistan'ın Medine kentinde etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle yollar sular altında kaldı. Mekke'de ise yüzlerce kişi yağmur altında tavaf etti.

Suudi Arabistan'ı etkisi altına alan şiddetli yağışlar, Mekke'deki Mescid-i Haram ve Medine'deki Mescid-i Nebevi'de de etkili oldu.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Medine'deki birçok yolun sular altında kaldığı ve araçların ilerlemekte güçlük çektiği görüldü.

Yağış altında tavaf ettiler

Sağanak yağışın etkili olduğu Mekke'de de yüzlerce Müslüman yağmur altında tavaf etti. Mekke Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, halka olumsuz hava koşullarından dolayı meydana gelebilecek kazalara ve ani sellere karşı önlem almaları ve alçak yerlerden kaçınmaları uyarısında bulunuldu.

KAYNAK: İHA

Yorumlar 15 Yorum Var
  • vatandaş 20.08.2022 12:08
    Rabbim yağmurda da olsa orda tavaf etmeyi onu sevenlere nasib etsin inşaAllah
  • salim 20.08.2022 12:06
    çin ve sudi arabistan bulut tohumlama yöntemiyle yağmayacak yağmuru yağdırıyor, çöller sel altında, parası teknolojisi olan başka toprakların nasibi olan suyu çalıyor
  • Kartalbaba 44 20.08.2022 12:01
    Mübarek bereket rahmet...
  • FAST 20.08.2022 10:12
    Elhamdülillah Rahmet bereket
  • Hamdi 20.08.2022 09:29
    Oralarda yağmur nadir yağar ama yağdığı zaman genellikle şiddetli yağar ve yolları su basar. Sıcak iklim olduğu için ağaçlar köklerini derine uzatmaz ve yüzeylere yakın kök salarlar mesela. Bu nedenle en ufak fırtınada bile devrilmeye başlarlar. Videodan bakınca oralar için çok da anormal sayılacak bir yağış görmüyorum. Tabi olay anını yaşayan daha iyi bilir.
Daha fazla yorum görüntüle