Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 17. Bled Stratejik Forumu'nda, paneli yöneten moderatör Gowing'in, konukları tanıtırken İngilizce olarak "Turkey" ifadesini kullanması üzerine Gowing'i iki defa "Türkiye" demesi yönünde uyardı.

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Slovenya'da düzenlenen 17. Bled Stratejik Forumu’na katılarak “Avrupa’nın içinde kaç Avrupa” var başlıklı panelde bir konuşma yaptı. 

Panele, Bakan Çavuşoğlu’nun yanısıra İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares Bueno,  Fransa Avrupa İşleri Devlet Bakanı Laurence Boone, Portekiz Dışişleri Bakanı Joao Gomes Cravinho, Slovenya Dışişleri Bakanı Tanja Fajon, İzlanda Dışişleri Bakanı Thordis Kolbrun,  Avusturya  Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau katıldı. 

Panelin moderatörlüğünü ünlü İngiliz sunucu Nik Gowing yaptı. Panelde, Ukrayna’daki son gelişmeler ve Avrupa’nın geleceği gibi konular ele alındı. 

Nik Gowing, panelin başında katılımcıları tanıtırken İngilizce “Turkey” ibaresi kullandığında, Bakan Çavuşoğlu itiraz ederek ülkenin ismini Türkiye olarak düzeltti. 

Gowing ikinci kez aynı hatayı yaptığında Bakan Çavuşoğlu yine Gowing’i uyardı. 

Bakan Çavuşoğlu’nun Türkiye kelimesinin kullanılmasında gösterdiği hassasiyet ilgi çekti.

Yorumlar 56 Yorum Var
  • silke 31.08.2022 02:40
    adamsin adam.
  • Misafir-x 30.08.2022 18:16
    5-10 sene TÜRKİYE desek ve dedirtsek durum kendiliğinden düzelir. Bu Konuda sayın Bakanımızı tebrik ediyorum.
  • Yerli 30.08.2022 12:34
    Adam gibi adam
  • Muhtar 30.08.2022 12:34
    sayın bakanım bir alanyalı olarak bu hassasiyetini takdir ediyorum senin kıymetinide biliyoruz bide şu kestel kargıcak arası çevre yoluna bir el at nerede tıkanıklık var sa müdahale et tırafik felç oluyor saygılarımla
  • Korbey 30.08.2022 11:58
    Bayılıyorum bu adamın çıkışlarını izlemeye, ne hollywood ne yeşilçam, en büyük artistimiz çavuşumuzdur.
Daha fazla yorum görüntüle