Ukrayna-Rusya savaşı 234. gününe girerken Rusya'dan yeni bir hamle geldi. Belarus Savunma Bakanlığı, ortak bölgesel güç konuşlandırma anlaşması kapsamında Rusya'dan yola çıkan ilk birliğin Belarus'a ulaştığını duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun batı sınırlarında gerilimin tırmanması nedeniyle iki ülke ordularından oluşan "ortak bölgesel gücün" Belarus sınırlarına konuşlandırılması yönünde aldığı kararın ardından ilk adım atıldı.

Belarus Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Ortak bölgesel gücün bir parçası olan ilk Rus askeri grubu Belarus’a ulaştı" denildi. Oluşturulan ortak bölgesel gücün yabancı ülke topraklarında faaliyet yürütemeyeceği, sadece Belarus topraklarının korunması yönünde hareket edeceği vurgulanarak, "Ortak bölgesel güç konuşlandırma kararı yalnızca 'Birlik Devletleri' sınırlarının korunması ve savunmasını güçlendirme amacını taşıyor" ifadeleri kullanıldı.

Lukaşenko geçtiğimiz günlerde Minsk'te yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Belarus'a saldırı yönünde istihbarat bilgilerine ulaştıklarını, aynı zamanda NATO tarafından muhtemel nükleer saldırıya karşı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile "ortak bölgesel güç konuşlandırma" yönünde karar aldıklarını duyurmuştu.

Yorumlar 17 Yorum Var
  • Vezirkoprulu 16.10.2022 07:19
    Zalimin adı Esad putin zelenski ha biden olmusne farkader .suriyede irakda afaganiatanda milyonlarca muslumani oldurdunuz Allahu teala bir zalime bir zalimi müsallat eder
  • Misafir 15.10.2022 22:56
    Putin durmak yok yön kuzey ve batı dewamke
  • eski türk 15.10.2022 22:02
    İnşaalah Ukrayna sizle Cehennem olur
  • Amin 15.10.2022 21:41
    İslam kazanacak
  • Fevzi çırakoglu 15.10.2022 21:06
    Putin kendi ayağına kurşun sıkıyor .Ukrayna ile savaşmak demek kendi ülkesinde iç savaş çıkarmak ile aynı şey .Bir lider kendi ulkesinde iç savaş çıkarır mı.Şu anda biz Azerbaycan'a savaş açsak kim kazanır .Ben söyleyinm isterseniz.Hem Azerbaycan hemde Türkiye kaybeder.Rusya savaşa başladığı gün kaybetti
Daha fazla yorum görüntüle