İran Devrim Muhafızları Ordusu Suudi Arabistan'ı büyük saldırılarla tehdit eden bir propaganda videosu yayınladı.

Dün İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami İran'da polis tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ölümünün ülke çapına yayılarak  protesto edilmesinde ABD, İsrail ve Suudi Arabistan'ı suçlayarak sert bir dille uyarmıştı.

Olayların ABD, İsrail ve Suudi Arabistan'ın kontrolündeki medya tarafından kışkırtıldığını savunan ve bu ülkelerden intikam alacaklarını söyleyen Selami "Bilinçli olun, aldanmayın. Kendinizi düşman medyasının kontrolünden çıkarın. Bu zehir sizi, öğrencileri ve gençleri boğacaktır. İran ulusu bu eylemleri ve değerlerine yapılan hakaretleri kabul etmeyecektir." demişti.

KAMİKAZE DRON VURGULU PROPAGANDA VIDEOSU

İran Devrim Muhafızları Ordusu Suudi Arabistan'ı büyük saldırılarla tehdit eden bir propaganda videosu yayınladı.

Rusya'nın Ukrayna'nın başkenti Kiev'e düzenlediği hava saldırılarında İran yapımı silahlı insansız hava araçlarını (SİHA) kullandığına ilişkin görüntüler dünya gündemine oturmuştu.

İRAN'DAKİ GÖSTERİLER

Tahran'da 13 Eylül'de "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra komaya girerek hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Emini'nin 16 Eylül'de yaşamını yitirmesi İran'da ülke yönetimine karşı protestolara yol açmıştı.

Olaylarda resmi kaynaklardan sivillerin ve güvenlik güçlerinin öldüğüne dair açıklamalar yapılsa da ölü sayısı hakkında net bilgi verilmedi.

Norveç merkezli İran İnsan Hakları Örgütü ise gösterilerde 200'den fazla kişinin öldüğünü duyurmuştu. Gösteriler, ülkenin bazı noktalarında devam ediyor.

Yorumlar 53 Yorum Var
  • mustafa kuri 04.11.2022 14:27
    insanlığın baş düşmanı iran amerika israil diye nida atar müslümanlara bela olur
  • byhan 03.11.2022 07:25
    bu ıran abd ve israile karşı yalan dolan. O kadar.
  • Hacivat 03.11.2022 03:08
    Haydut devlet terörist devlet iran dir hani rusyaya dronlari vermemistin ayni dronlar la video yayinladi yalancinin mumu yatsiya kadar yanarmis
  • Vatandaş 03.11.2022 01:48
    Netenyahu seçilmiş bunların putperest fitne mollalarıyla putperest fitne hahamları tez birbirini yerde insanlık biraz daha rahata kavuşur inşallah.
  • A.A.A 03.11.2022 01:01
    İran, İslami İsimleri kullanarak Amerikaya ve İsraile hizmet eden bir Yapıdır.
Daha fazla yorum görüntüle