Fransa'da Ulusal Meclis'te siyahi bir milletvekilli konuşurken, aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) partili bir milletvekilinin "Afrika'ya geri dönsün" sözü nedeniyle ara verilen oturum, daha sonra sonlandırıldı.

Irkçı sözlere maruz kalan siyahi milletvekilli Carlos Martens Bilongo, oturum çıkışı basına yaptığı açıklamada, "Bugün ten rengime geri gönderildim. Fransa'da doğdum, Fransız milletvekiliyim." diyerek RN'nin gerçek yüzünü gördüklerine değindi. Irkçı sözleri sarf eden De Fournas ise, "Afrika'ya geri dönsün" cümlesiyle Bilango'yu değil, göçmen gemisini kastettiğini savundu.

Fransa Meclisi'nde hükümete soru faslında Fransa Boyun Eğmeyen (LFİ) partili siyahi milletvekilli Carlos Martens Bilongo, Norveç bayraklı "Ocean Viking" gemisinin kurtardığı ve 11 gündür Akdeniz'de mahsur kalan 234 kişinin durumuna dikkati çektiği sırada, RN milletvekilli Gregoire de Fournas'ın "Afrika'ya geri dönsün" sözü seslerin yükselmesine ve oturuma 5 dakika ara verilmesine sebep oldu.

OTURUM APAR TOPAR SONLANDIRILDI

Ardından, Meclis Başkanı Yael Braun-Pivet olayın ciddiyeti karşısında gerekli yaptırımların, Meclis'in genel işleyişiyle ve organizasyonuyla ilgili yetkisi olan Meclis Bürosunda ele alınmasına karar verdiğini açıkladı ve oturumu sonlandırdı.

EN YÜKSEK YAPTIRIM İSTENECEK

Fransa'da sol ve çevreci partilerden oluşan Sosyal ve Ekolojik Yeni Halk Birliğinin (Nupes) yazılı açıklamasında, yarın olağanüstü şekilde toplanacak Meclis Bürosunda de Fournas için en yüksek yaptırımı isteyecekleri kaydedildi.

"BEN GEMİYE SÖYLEDİM" SAVUNMASI

Bilongo oturum çıkışı basına yaptığı açıklamada, "Bugün ten rengime geri gönderildim. Fransa'da doğdum, Fransız milletvekiliyim." diyerek RN'nin gerçek yüzünü gördüklerine değindi.

De Fournas ise, "Afrika'ya geri dönsün" cümlesiyle Bilango'yu değil, göçmen gemisini kastettiğini savundu.

Yorumlar 68 Yorum Var
  • Koko 04.11.2022 17:55
    Irkçı Fransa Afrikayı sömürdünüz şimdi insanları kovmaya karalamaya kalkıyorsunuz yerin dibine girin o insanların bedduaları yerini bulur o zaman görürsünüz ama nerede anlamaz bunlar...
  • İşte öyle 04.11.2022 14:24
    Siz afrikadan fransaya döndüğünüz gün, o siyahi afrikanlar da afrikaya geri dönsün... Var mısınız sömürgeci hayvanlar bu değişime?
  • Aaa 04.11.2022 14:07
    Jesus isimli sahis Senin soylediklerinin hicbiri Muslumanlikta yok Biz Ku'rani Kerimi indirildigi sekliyle indirildigi sekilde Rabbim muhafaza ediyor dolayisiyla Arapca. Ustelik herseyin bir titresimi var . Kurani Kerimde okurken olusan titresimler ve okuyana ve dinleyene buyuk faydalari var. Ve Allah C.C. Acikca soylemistir arapalarin Arap olmayanlara, Arap olmayanlarin da Araplara ustunlukleri yoktur diye. Dile giren yabanci kelimeler komsuluktan ve duyumlardan dolayi, gunumuzde Turkce dilinde Ingilizce bazi terimlerin oldugu gibi. Lutfen biraz okuyalim ogrelim. Bagnaz bir sekilde Muslsuman ve Islam karsiti olmayalim
  • hhüseyin 04.11.2022 14:00
    Türkiyemizin kapısı insan olan herkese sonuna kadar açık dostum
  • Selim 04.11.2022 13:56
    Bize mi düştü bu siyahi vekili savunmak ? Yunanistan’a Rafale satışında acaba kendisi de evet dedi mi ? Biliyor muyuz ? Hayır. Türkiye karşıtı faaliyetlerin içinde mi onu da bilmiyoruz. Amerika’da da siyahi Pentagon yetkilileri, senato da senatörler var PKK terör örgütüne açıktan destek veren ne yapalım şimdi Amerika’da da onlara dönün Afrika’ya dediklerinde onlara da mı sahip çıkalım ? Doğu Türkistan Çin zulmü altında inlerken kimsenin sesi çıkmıyor ya ama vah vah çok üzüldüm bu sözde siyahi olan Fransız vekile. Adamlar asırlar boyunca dedelerini Afrika’da katletmiş, ebelerine tecavüz etmiş bunlar bugün Fransa için vekillik yapıyorlarsa midesizler demektir
Daha fazla yorum görüntüle