Ermenistan’ın Dağlık Karabağ’da yaptığı yasa dışı geçişler ve provokasyonlar sürüyor. Azerbaycan İHA’ları Rus barış gücünün kontrolü altındaki bölgede Ermenistan ordusuna ve yasadışı silahlı gruplara ait personeli taşıyan askeri araçların hareket ettiğini belirledi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı bu konuda bir açıklama yaparak bir daha olmaması için yeniden uyarılarda bulundu.

Azerbaycan Dağlık Karabağ’ı savaşla kazandı. Ancak Ermenistan’ın aylardan beri yaptığı provokasyonlar hiç durmadan devam ediyor.

ERMENİLERİN SON SALDIRISINDA 2 AZERBAYCAN ASKERİ ŞEHİT OLDU!

Ermenistan güvenlik güçleri geçtiğimiz hafta Laçin koridorunda kendilerini kontrol etmek isteyen Azerbaycan askerlerine saldırmıştı.Meydana gelen çatışmada,
2 Azerbaycan askeri ve 3 Ermeni polisi yaşamını yitirmişti. Azerbaycan’da büyük üzüntü ve öfke yaratan çatışmanın ardından yapılan araştırmada Ermenilerin sivil taşımacılık görünümünde Dağlık Karabağ’a silah, mühimmat ve terörist taşıdıklarının belirlendiği ifade edilmişti.

ERMENİSTAN VE RUS BARIŞ GÜCÜ İŞBİRLİĞİ İHA’YA YAKALANDI!

Bu çatışmanın ardından Ermenistan’ın Dağlık Karabağ’da yaptığı yasa dışı geçişler ve provokasyonların sürdüğü ortaya çıktı. Azerbaycan İHA’ları, Rus Barış Gücü’nün görev yaptığı ve gücünün kontrolü altındaki bölgede Ermenistan ordusuna ve yasadışı silahlı gruplara ait personeli taşıyan askeri araçların hareket ettiğini belirledi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı bu konuda bir açıklama yaparak bir daha olmaması için yeniden uyarılarda bulundu. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Rus barış gücünün eşliğinde Ermenistan'dan Karabağ'a silah taşındığını belirten başka bir görüntüyü de yayınladı.

AZERBAYCAN’IN SABRI ZORLANIYOR!

Azerbaycan Savunma Bakanlığı bu konuda bir açıklama yaparak bir daha olmaması için yeniden uyarılarda bulundu.Öteyandan uluslararası diplomatik gözlemciler, Ermenistan ve Rus Barış Gücü’nün terör işbirliğinin Azerbaycan’ın yapacağı muhtemel bir operasyon için önemli kanıtlar olduğunu ifade ettileri dikkati çekti.

KAYNAK: SUPERHABER.TV

Yorumlar 66 Yorum Var
  • Bir bilen 12.03.2023 18:57
    Bunun tek sorumlusu aliyev, sen düşmanın cepheden kaçtığı bir harekatı durdur. Akıl almayacak kadar acemice bir karar, şimdi de çık işin içinden bakalım.
  • Karaoğlan 12.03.2023 18:55
    Ne ihtarı mihtarı muhtarı qardaş, onu bunu bilmem, başa baş dişe diş… sen bu muharebeyi kazanmışsın ve teslim olmuşlar. Teslim edilmeyen yerler bir an evvel alınmalı. Değilse bilmem barış gücü Rus gücü derken eldekilerde gidecek.
  • Bozkurt 12.03.2023 17:30
    Ermeni ordusu yok edilmeden ateşkes kabulü en büyük hata idi düşmanın belini kırmadan savaş bitmemeliydi.
  • Hüsnü KARABAL 12.03.2023 17:10
    Hepsini bir indirsenize tespit etmişsin kim itiraz edebilir
  • Vatan aşkı 12.03.2023 17:09
    Girin hepsini alın karabağ dşye bir mesele kalmaz.rus kılını kıpırdatamaz.iki cephe rusun sonu olur
Daha fazla yorum görüntüle