7 Nisan Cuma günü ABD kontrolündeki bölücü terör örgütü PKK/YPG'nin teröristbaşı "Mazlum Kobani" ve "Şahin Cilo" kod adlı terörist Ferhat Abdi Şahin'in Süleymaniye Havalimanı’nın yakınlarında SİHA operasyonda öldürüldüğü öne sürülmüştü.

ABD DOĞRULAMIŞTI: KONVOYDA 3 ABD ASKERİ VAR

1 gün sonra ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM), saldırıyı doğrulayan bir açıklama gelmişti. The Wall Street Journal'a (WSJ) konuşan CENTCOM Sözcüsü Joe Buccino, saldırı sırasında terörist Ferhat Abdi Şahin ile birlikte konvoyda 3 ABD askerinin bulunduğunu bildirmişti.

SÖZCÜ CEVAP VEREMEDİ

TRT World Washington muhabiri Yunus Paksoy, PKK/YPG teröristbaşı Ferhat Abdi Şahin ile ilgili merak edilen soruları ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vedant Patel'e sordu.

Paksoy Patel'e, ABD'nin Suriye'den Irak'ın kuzeyine yaptığı son ziyarette PKK/YPG teröristbaşı 'Mazlum Kobani'ye koruma teklif edip etmediği sorusunu yöneltti. Sözcü, konu hakkında bilgisi olmadığını söyleyerek cevap vermekten kaçındı.

İşte ABD Sözcüsünün cevaplayamadığı o sorular:

Paksoy: ABD artık Amerikalıların hayatını riske atıp Mazlum Abdi'ye 7/24 kişisel koruma mı sağlıyor nereye giderse gitsin? Bu adam sizin Yabancı Terör Örgütleri listenizdeki bir örgütün saflarından gelme biri.

Patel: Pentagon, konvoya saldırıyı soruşturuyor. ABD askeri personelinin canını ve güvenliğini tehlikeye atacak her eyleme güçlü şekilde karşı çıkıyoruz.

Paksoy: Mazlum Abdi ile seyahat ediyorlardı. Teyit edebilir misiniz?

Patel: Pentagon’a sorun.

Paksoy: ABD askeri neden oradaydı peki?

Patel: Pentagon’a sorun.

Yorumlar 49 Yorum Var
  • Vatansever 55 11.04.2023 12:37
    Amerika nerede terör, gözyaşı, zulüm, ölüm orada. Demokrasi adı altında dünyayı kan ve göz yaşına çevirdiler. Uyanın ABD ve AB 'nden medet umanlar, her tarafımız kuşatıldı. Düşman kapıda. Zaman siyasi çekişme vakti değil, vakit Devletimize, Vatanımıza, Milletimize, Bayrağımıza sahip çıkma vakti.
  • Ülkem 11.04.2023 12:28
    Ya nedenimi var terör örgütü pkk vede pyd alcaklikları devam etsin istiyorlar bölgede istikrarsızlık devam etsin istiyorlar ama nafile inşallah bu oyunu bitti bu son çırpınışlar elli kanlı hain pkk ve pyd bunların sonu geldi inşallah bölgeden sokup cehennemin dibini boylayacaklar eyyy Amerika bunuda böyle bilin vaz geçin bu terör örgütünü desteklemekten.
  • Tual 11.04.2023 12:09
    ABD bütün teröristlerini toplasın defolsun gitsin Suriye’den
  • türkiyem uyan 11.04.2023 11:28
    ister abd askeri teröristler birlikte düşmanla birlikte yer aldıysa ölüm küffara hakdır.
  • Makdl 11.04.2023 09:52
    Sömürgeci terörist katil abd İki askeriyle birlikte gebermiştir o terörist inşallah
Daha fazla yorum görüntüle