Eski Pakistan Başbakanı ve Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) lideri İmran Han, bugün erken saatlerde bir davanın duruşması için İslamabad Yüksek Mahkemesi'ne girerken tutuklandı.

70 yaşındaki kriket oyuncusu ve politikacının Ulusal Mali Sorumluluk Bürosu (NAB) tarafından "terör suçlusuymuş" gibi tutuklanmasının ardından ülke genelinde protestolar başladı.

İmran Han'ın tutuklanmasını protesto eden destekçileri, Lahor'daki ordu komutanlarının konutuna girdi. Destekçilerinin Ravalpindi'deki ordu karargahına da baskın anları görüntülere yansıdı. Peşaver'de Pakistan Radyosu binası da ateşe verildi.

GÖSTERİ YÜRÜYÜŞLERİ YASAKLANDI

İmran Han'ın Pakistan Adalet Hareketi Partili (PTI) destekçilerinin protestoları, tutuklanmasının hemen ardından Pakistan genelinde patlak verdi. İslamabad'da gösteri yürüyüşlerini yasaklanırken İslamabad polisi, "Madde 144 yürürlükte ve ihlal durumunda işlem yapılacak" açıklamasında bulundu.

İMRAN HAN DESTEKÇİLERİ ÜLKE GENELİ AYAĞA KALKTI

Geo News'in aktardığına göre İslamabad'ın yanı sıra Ravalpindi, Lahor, Karaçi, Gucranvala, Faisalabad, Multan, Peşaver ve Mardan'da protestolar başladı.

ORDU KARARGAHINA GİRİLDİ

Ravalpindi'de İmran Han'ın destekçileri ordunun genişleyen karargahının ana kapısını kırıp mevcut yönetim aleyhine sloganlar attı.

Pakistan ordu karargahına saldırılar düzenlenirken Pakistan ordusunun komutanlarından birinin evine girdi. Evdeki eşyalar parçalandığı görülüyor.

Ordu karargahı içerisinde bulunan bir diğer görüntüdeyse üst düzey bir komutanın villası yakıldı.

YOLSUZLUKLA SUÇLANIYOR

Pakistan'da parlamentoda 10 Nisan'da yapılan güven oylamasında 174 "hayır" oyuyla İmran Han hükümeti düşmüştü.

İslamabad polisi tarafından yapılan açıklamada, PTI lideri ve eşinin 50 milyar rupinin (yaklaşık 3 milyar 420 milyon lira) yasallaştırılması için bir emlak firmasından milyarlarca rupi almakla suçlandığı ve bu sebeple Han'ın tutuklandığı belirtilmişti.

Tutuklama kararında, Han ve eşi Büşra Bibi, yolsuzlukla suçlanıyor.

Yorumlar 76 Yorum Var
  • Namyelüs 12.05.2023 22:02
    ABD planı tıkır tıkır işliyor.1970 öncesi Türkiye'si gibi Pakistan toplumunu ikiye böldüler,artık kim seçilirse seçilsin istediklerini kolayca yaptırırlar.
  • Alper 12.05.2023 11:18
    Erdogan kaybederse aynısını yapacaklar.kılına zarar gelsin o zaman dunyayı başınıza yıkarız
  • Sizden 10.05.2023 11:24
    Sıkı dur Türkiye Pakistan'lılar geliyor. Avrupa'ya gidip huzurlarını kaçıracaklarına bizim ülkemiz kime yetmez kucak açacağız tabi ki.
  • keskin 10.05.2023 10:54
    Ulan biirkere seçim olsun şu pakistanda..kıçı kırık hindü bile seçim le geliyor. keşmir gitti şimdi israil girdi oraya pakistana anında olay yaratıldı bunlara mudahale enerjisi yok. anlaşılıyorki hükümeti de abd kölesi. ..bizdeki chp gibi....imran daha kemikli idi.lakin uyanık olup darbeyi ülkede bitirmeliydi yazık.. olan bize oldu
  • Cezeri 10.05.2023 10:53
    Mevcut pakistan yönetimi resmen Küresel Şebekeye esir olmuş durumda, seçilmiş aday İmran Han'ı önce devir sonra hapise at, çok yanlış işler.
Daha fazla yorum görüntüle