Türkiye, yaklaşan 14 Mayıs seçimlerinin heyecanını yaşarken Kosova'da yapılan bir röportajda, Arnavutlardan Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a büyük destek geldi.

Bir başka röportajda, Irak'ın Türkmen yurduKerkük'teki soydaşlarımızın Türkiye'nin yükse len gücüne ve Erdoğan'ın başarılarına olan hayranlıklarıysa görüntülere yansıdı.

İşte yapılan Kosova'da röportajdan dikkat çeken ifadeler:

Soru: Türkiye’deki seçimler hakkında ne düşünüyorsun?

Cevap: Erdoğan’ın yine kazanacağını düşünüyorum. 

Soru: Eğer oy hakkınız olsaydı Türkiye’de, kime oy verirdiniz bu seçime?

Cevap: Tabii ki de Erdoğan çünkü Erdoğan şu an Türkiye için en iyi lider.

Soru: Erdoğan’ın katkısı oldu mu hiç Kosova’ya, ne düşünüyorsun?

Cevap: Erdoğan Kosova devleti için, kendi devleti için çok şey yaptı. Erdoğan’ın yine kazanacağını düşünüyorum, eminim bunun için.

"DÜNYA ÇAPINDA İYİLİKSEVER VE ADİL BİR LİDER"

Bir başka Arnavut ise Erdoğan'ın siyasetine ve karakterine hayran olduğunu vurgu yaptı.

İşte o sözler:

Soru: Türkiye’deki seçimler hakkında ne düşünüyorsun?

Cevap: Bizler Arnavutuz, çok ilgilendirmez bizi bu açıdan ama Müslüman olarak Tayyip Erdoğan’ın kazanmasını istiyoruz. Çünkü şu an dünya çapında çok iyiliksever ve adil bir lider. Ondan daha iyiliksever bir lider yok. Bulunamaz. Kimseye kötülük yapmadı.

Soru: Oy hakkınız olsaydı, kime kullanırdınız bu seçimde?

Cevap: Söylediğim gibi, biz Arnavut'uz, biz istiyoruz ki  Kosova'da da onun gibi bir lider gelsin ve biz de seçebilelim onu. Ama dünya için düşündüklerim, iyi bir Müslüman olarak yine Recep Tayyip Erdoğan kazansın Türkiye’de.

IRAK TÜRKMENLERİ: ERDOĞAN'A SAHİP ÇIKIN

Irak Türkmenleri, Türkiye'nin dış politikadaki maharetlerine büyük övgüde bulundu. Türk ordusunun gücüne dikkat çeken Türkmenler sanayiideki gelişmeler gururla anlattı. Kerkük Türkmenleri eğer oy kullansalardı Erdoğan'a oy vereceklerini söylediler.

Erdoğan kaybederse Türkiye'nin dağılacağının altını çizen Kerküklü Türkmenler, İslam'a destek verdiğini ve kendisine tereddütsüz sahip çıkılmasını gerektiğini ifade etti. Kerküklü Türkmen vatandaşlardan birinin "Erdoğan'a sahip çıkmazsanız bizden beter olursunuz!" sözleri dikkat çekti.

"ALLAH BİZİM ÖMRÜMÜZDEN ALSIN ONA VERSİN"

Videonun devamında konuşan Arnavutlar, Türkiye siyasetini yakından takip ettiklerini, Başkan Erdoğan'ın İslam'a ve Müslümanlara destek olduğunu gördüklerini ifade etti.

Bu büyük eserlerin ve Müslümanların ittihadının devam etmesi için Allah'ın ömürlerinden alıp Başkan Erdoğan'a vermesini vurgulayarak, Erdoğan'ın seçimi kazanması için dua ettiklerini söylediler.

Yorumlar 10 Yorum Var
  • Cemal Serbest 12.05.2023 13:37
    Bende bir OSMANLI Torunu bir Arnavut Olarak diyoruki baybay kemale oy vermek Teröristanın kurulması demektir ve Kıyamete kadar TÜRKİYEMİZİN Başına bela olacaktır.Ölümüne REİS.
  • Mirza ABDULLAHOĞLU 12.05.2023 13:09
    Dışardakiler kıymetini biliyor Ama içerdekiler bilmiyor maalesef....
  • Kompataro 12.05.2023 12:37
    Zaten beter olduk sizden..
  • Misafir 12.05.2023 11:25
    Bizim icimizdeki Irlandalilar göremedi ne yaziki.
  • KARLI sERHAT cCc 12.05.2023 10:29
    tükiyede hain oldugu icin ..bunlar zaten bunu istiyor ..Türkiye beter olsun istiyorlar ...gayeleri bu zaten aga
Daha fazla yorum görüntüle