Kenya Cumhurbaşkanı William Ruto, Afrika ülkelerine kendi aralarındaki ticarette ABD doları kullanmama çağrısında bulundu.

Fransa'nın etkisinden, kurduğu sistemin boyunduğundan çıkmak için yıllardır çok ciddi atılımlar yapan Afrika'da ABD dolarına karşı Kenya Cumhurbaşkanı William Ruto'dan uyanış çağrısı yapıldı.

Ruto, Afrika İhracat-İthalat Bankası'nın (Afreximbank) kıtadaki tüccarların kendi yerel para birimlerini kullanarak ticaret yapmalarını sağlayan bir mekanizma sağladığını vurguladı. Afreximbank, ödemelerin yerel para birimi cinsinden yapılmasını kolaylaştırarak tüccarların daha sorunsuz bir şekilde işlem yapmalarını mümkün kılıyor.

İşte Ruto'nun o sözleri;

Sayın üyeler Cibuti'den bir ürün aldığımızda neden bunu Dolar ile ödüyoruz?

Hiçbir sebep yok. Biz bizeyiz. ABD dolarına karşı değiliz. Biz daha özgür ticaret yapmak istiyoruz. ABD'den ürün aldığımızda ABD doları ile ödeme yaparız. Cibuti'den aldığımıda da kendi paramızı kullanalım. Kıtada iş insanlarının hizmet ve alım-satımları için bir mekanizmamız ve yerel para birimlerini kullanmak için Afrika İhracat-İthalat Bankası (Afreximbank) var.

HÜKÜMET HİZMETLERİNİN YÜZDE 90'I DİJİTAL PLATFORMLARA AKTARILACAK

Başkan Ruto daha önce de yakın gelecekte hükümet hizmetlerinin yüzde 90'ını dijital platformlara aktarmayı planladıklarını söylemişti.

Yorumlar 89 Yorum Var
  • Misafir 16.06.2023 02:29
    Sabaha darbe olur
  • defg 15.06.2023 20:20
    darbe yapılacak
  • Emree 15.06.2023 19:59
    Yakinda kenyada darbe olur
  • Cem 15.06.2023 19:20
    Bu adami yakinda öldûrûrler...
  • Polat 15.06.2023 19:04
    Bu adama hemen sahip çıkılsın ve çok özel olarak korunsun Allah ım da korur inşaAllah
Daha fazla yorum görüntüle