Yunanistan, Türkiye'nin geliştirdiği silahlı ve silahsız insansız hava araçlarına karşı İsrail yapımı Heron ve ABD yapımı MQ-9 İHA ve SİHA'ları edinmek için İsrail ve ABD ile müzakereleri sürdürüyor. Yunan basını ise Türkiye'nin İHA/SİHA'larının üstünlüğünden rahatsız.

''KARABAĞ'DA TÜRK İHA'LARI BELİRLEYİCİ OLDU''

Bir Yunan televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Yunan yorumcular Türk İHA/SİHA'ların üstünlüğünden rahatsızlıklarını dile getirdi. Sunucunun, ''Nazikçe söylemek gerekirse önümüzdeki bu görselleri bir sorun olarak görüyorum. İki ülke arasında neden böyle bir fark var anlatmanızı istiyorum. Bu açığı kapatmak için hemen bir şeyler yapabilir miyiz?'' şeklindeki sorusuna cevap veren Yunan uzman, ''2000'li yıllardan itibaren Türkiye savunma sanayii alanında ciddi bir çalışma başlattı. Her halükarda büyük ve ciddi atılımlar yaptılar. Bunları birçok ülkeye sattılar. Karabağ'da Türk İHA'ları belirleyici oldu. Bunun Yunan kamuoyunu bozgunculuğa sevk etmesini kesinlikle istemiyorum. Bu tehdidi hafife almamak veya abartmamak gerektiğini düşünüyorum.'' ifadeleriyle cevap verdi.

 

Yorumlar 29 Yorum Var
  • ppm 02.07.2023 00:21
    @Trabezundali zalim değil mi ?? ...binlerce mültecileri denizlerde boğan,onların botlarını şişleyen,ıssız adalara ittiren üstelik Fetö,PKK'yı destekleyen,eğiten bir Yunanistan mı suçsuz ???
  • Vatandaş 01.07.2023 21:15
    Madem bu kadar korkuyorsunuz niye kaşınıyorsunuz
  • Bir onlar birde 01.07.2023 19:54
    Bizim ihalardan bir Yunan Rum başta batılı kâfir çok rahatsız birde içimizdeki İsrail Ermeni Yunan Rum zihniyet ve kafali olan muhalefet çok rahatsiz
  • Trabezundali 01.07.2023 19:37
    Yunan zalim degil bize atilan bir yem... :D
  • osman 01.07.2023 18:31
    boş boş konuşuyorlar. En iyi yaptıkları şey böyle boş konuşmak. Bir savaş çıksa yunanistanın işi bir kaç saate biter. savaşacak hiçbir savunma sistemi de kalmaz saldırı sistemi de... dedikodu yalan ve iftira atıp dururlar sadece.
Daha fazla yorum görüntüle