İsveç polisi, Başkent Stokholm'de bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakma eylemi yapılmasına izin vermişti. Provokasyona başta İslam dünyası olmak üzere pekçok ülkeden tepkiler geldi. 

Irak Premier Ligi'nde oynanan bir maçta ise oyuncular ve hakemler İsveç'e tepki olarak maça Kuran-ı Kerim ile çıktı.

BENZER SALDIRILAR GERÇEKLEŞMİŞTİ!

İsveç'te daha önce de benzer saldırılar gerçekleşmişti.

İsveç'in, aşırı sağcı görüşleriyle bilinen, Danimarka merkezli ırkçı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan bir provokasyona imza atmıştı.

Paludan'ın skandal eyleminin ardından resmi Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yayınlayan İsveç başbakanı Ulf Kristersson, "İfade özgürlüğü demokrasinin temel bir parçasıdır. Ancak bir şeyin yasal olması mutlaka uygun olduğu anlamına gelmez" demişti.

NATO İÇİN TÜRKİYE'NİN ONAYINA İHTİYAÇLARI VAR!

İsveç 11-12 Temmuz tarihlerinde Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta gerçekleşecek NATO zirvesi için geri sayıma geçmiş durumda. NATO üyeliği için Türkiye'nin onayına ihtiyaç duyan İsveç bir kez daha bir provokasyona ev sahipliği yapıyor.

Yorumlar 33 Yorum Var
  • temel 02.07.2023 23:25
    kim neye inanir ise inansin baskasina dinine saldirmak ifade øzgurlugu filan degil din dusmanligi ifade øzgurlu ise orda krallarin ve ailesin kitap resimleri yak bak ne yaparlar seni
  • Vatandas 01.07.2023 23:19
    Haktan kardeş Türkiye musluman ülke ama içindekiler değil galiba daha doğrusu muslumaniz diyorlar ama diyorlar sadece namaza yok oruç yok kurbana katliam diyorlar ustelik ülke musluman değil diye direniyorlar ahahaha bi komik halkız kabul edelim
  • TEZCAN 01.07.2023 22:02
    Herhangi Biri kardeşim. Takıldığın şey güzel. Ama mezhebi olarak sana caiz dersem araştırır mısın? Maliki ya da hanbeli mezhebine göre avret kabul edilen yer hanefilerle aynı değil.
  • Ramazan 01.07.2023 17:18
    Helâl olsun size kardeşlerim.
  • Herhangi biri 01.07.2023 16:50
    Dinimizde erkeğin diz ve göbeği arası avret yeridir. Bu hakemlerin şortları kısa ve avret yerlerini kapatmıyor. Bu şekilde Kur’an’ı tutmaları caiz mi ?
Daha fazla yorum görüntüle