Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Bakanlıktaki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Hitabına Türkçe mesajlarla başlayan Park, Kore Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı olarak 8 yılın ardından Türkiye'yi ziyaret ettiği için memnuniyet duyduğunu belirterek, "Kore ve Türkiye stratejik ortak olan iki ülke. Bu vesile ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum." dedi.

Park, geçmişte Türkiye'nin Kore'ye 20 bin asker gönderdiğini ve Kore-Türk askerinin omuz omuza savaştığını hatırlatarak Kore'nin, Türkiye'nin büyük fedakarlığını unutmadığını vurguladı.

 

Yorumlar 49 Yorum Var
  • istanbul 31.07.2023 12:49
    deprem bölgesınde çadırlar harıkaydı tebrık teşekkürlerrr kore
  • T.C❤Güney Kore❤ 30.07.2023 17:06
    Güney Koreliler ile iş yapan beraber çalışan bir birey olarak Güney Koreliler gerçekten çok düzgün ve dürüst calışırlar ve yaptıkları işten bilgileri vardır ve sürekli geliştirme düzeltme yaparlar! Asyada Güney Korelilerin Japonların Singapur Tayvan işciliğine güvenebilirsin! Dinsiz etiksiz Komunist Çin yaptiğı işçilik asla güvenilmez! Dinsiz komunistin herşeyi yalan ve sahte!
  • Serhan 30.07.2023 16:37
    en azından Amerika ve bazı Avrupalılar gibi art niyet yok..sonra teknoloji ülkesi..her konuda işbirliği yararlı olur...
  • Bünyamin Öztürk 30.07.2023 14:39
    Kim Yonu kızdırmayın sallar bi tane haa.
  • Kamil 30.07.2023 11:27
    Nükleer , Elektronik ve diğer teknolojiler durduğu gibi değil , zamanla yeni buluşlar ile ilerleme kaydediyor . Koreli Bilim Adamı oda sıcaklığında süper iletken keşfetmiş , Bize ortak işbirliği yapacağımız , Japon ve Koreli kafalı adamlar lazımdır , Bir icat yapar , işimize yarar.
Daha fazla yorum görüntüle