Türkiye'nin savunma sanayiini inceleyen Pentapostagma adlı haber sitesi, cephanemizdeki füzelerden 4 tanesini ele aldı. Türkiye'nin çok güçlendiğini dile getiren site, "Yunanistan acil olarak harekete geçmeli" diyerek Atina'ya çağrı yaptı.

Türkiye'nin son yıllarda savunma sanayiinde gerçekleştirdiği başarılar aşikar. Hem 2021 hem de 2022 yılı yerli ve milli savunma sanayii hususunda başarılarla geçti. Nitekim 2023 yılı da öyle bir yıl oluyor.

2022 yılında pek çok ilke imza atılırken, Türk savunma sanayii kara, deniz ve hava sistemlerinde ortaya koyduğu ürünlerle yalnızca ülke için de değil, dünyada da ün kazanmaya başladı. Yabancı basın, Türk savunma sanayiindeki yenilikleri sıklıkla dile getiriyor.

Türkiye'deki gelişimleri takip edenlerin başında ise, Yunanistan geliyor. Pentapostagma isimli Yunan haber sitesi, Türkiye'nin savunma sanayiindeki başarılarını ele alarak cephanelikte bulunan füze sistemlerini sıraladı:

1. Kasırga
2. Yıldırım
3. Bora
4. Tayfun

Kasırga'nın 100; Yıldırım'ın 150; Bora'nın 300 ve Tayfun'un 1000 kilometre menzile ulaşabileceğini ifade eden Pentapostagma, "Yukarıdaki füze sistemlerini varsayımsal olarak yerleştirirsek, tüm adalarımız ortaya çıkar. Ege direkt olarak ikiye bölünebilir." ifadelerini kullandı.

Bunun yanı sıra KC135 hava tankerinden de bahseden Pentapostagma, "Türk Hava Kuvvetleri bu tankere sahip olduğu için havada yakıt ikmali yapma özelliğine sahiptir." dedi.

Yunanistan'ın acil kararlar alması gerektiğinden bahseden site, "Bir an önce durumları düzeltmeliyiz" dedi.

Yunan taaruz helikopterlerinin konuşlanması gerektiğinden bahseden Pentapostagma, "Kıbrıs'taki deniz üssünde acil durumlarda adayı korumak için bir fırkateyn ve bir denizaltının da mecvudiyetini planlamamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Pentapostagma ayrıca, Leşfkoşa yakınlarına 53 yılın ardından bir Yunan Tümen'in yeniden gitmesinin Ankara'da "kesinlikle yoğun bir endişe" yaratacağını iddia etti.

Yorumlar 24 Yorum Var
  • coban 07.08.2023 21:52
    Faruk'a.. anlasilan sen okudugunu ya anlamiyorsun yada kötü niyetlisin.. benimkisi sadece önemli olan bir stratejiyi vurgulamakdi.. Devletimiz bunu yapiyor veya yapmiyor.. böyle birsey yazdimmi ? bunu sorguladimmi ? yok böyle birsey.. bir defa daha oku benim yorumu.. cok fazla dizi izleme.. kendini gelistir..
  • Mustafa Akın 07.08.2023 20:34
    Bunlara ne oluyor ben onu anlamıyorum. Sanki onlar için yapıyoruz bu silahları. Amerikanın kapatması bu tipler Türkiyenin muhatabı mı ki?
  • Ayıntap27 07.08.2023 15:39
    Bu korku da sizi yer bitirir
  • Agri Dagi 07.08.2023 14:56
    Türkiye kendine kücük ülkeleri muhatap almayip onlarin isbirlikci babalarina cevap vermeli.
  • Faruk 07.08.2023 14:06
    Nerden biliyosun yapılmadığını,seri üretimde olmadığını nasıl anladın,savunma sanayi başkanlığına mektup yaz,beni sürekli bilgilendirin de.
Daha fazla yorum görüntüle