Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'nin silahlı eğitimlerini sürdüren ABD ordusu, Haseke ilinin kuzeydoğusundaki Kamışlı ilçesinde teröristlerle ortak silahlı tatbikat düzenledi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Kamışlı'da ABD askerlerinin onlarca PKK/YPG'li teröristle yaptığı tatbikat, 15-17 Ağustos'ta gerçekleşti.

Ortak silahlı tatbikatta uçak savarlar, ABD yapımı Bradley zırhlı muharebe araçları ve çeşitli ağır silahlar kullanıldı.

ABD Ordusu, Haseke’de Abdülaziz Dağı ile Deyrizor ilindeki el-Ömer ile Koniko petrol sahalarındaki üslerinde sık sık terör örgütü PKK/YPG’ye askeri eğitim veriyor.

KAMIŞLI'DA NELER OLUYOR?

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Abdullah Ağar, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İşte o açıklamalardan satır başları; Türk medyasında çok yer almıyor ama şu an özellikle Suriye'de son derece önemli bir takım gelişmeler oluyor.

Amerikan askeri üssü burada Sünni-Arap tabanlı ABD adına ÖSO olarak değiştirdiği bir yapı var.

Bir diğer tarafıyla da PKK/YPG bünyesinde faaliyet gösteren Sünni-Arap tabanlar var. Bunları Şii milislere karşı kullanma eğilimi içerisinde. YPG/PKK ise Şii milislerle Esad rejimiyle çatışmayacağını söylüyor..

ÇELİŞKİLERLE DOLU PEK ÇOK İCRAAT!

DAEŞ'le mücadele diyor. DEAŞ palazlandı. Dördüncüsü da Kamışlı. Kamışlı Haseke merkez ama bizim sınırımızın dibi. ABD çelişkilerle dolu pek çok icraatın altına imza atıyor. Bu kadar fazla teröristi burada niye besliyorsunuz? Neden burada uçaksavarlı bradleyli tatbikatlar düzenliyorsun bizim sınırımızın dibinde. Bunlar müttefikliğe çok yakışan şeyler değil.

Ama ben şuna inanıyorum zaman içerisinde ABD'nin sağduyusu ve jeopolitik aklı bir şekilde etkili olmaya başlayacaktır umut ederim ki..

BÜYÜK HATALARIN ALTINA İMZA ATIYORLAR

Bir gerçek var ABD – Türkiye arasındaki güvensizliğin kökeninde YPG/PKK terör örgütü var. Bunlara sağlamış olduğu ve sadece bir maske mazeretten öteye geçmeyen bir terör örgütünü bütün coğrafyayı istikrarsızlaştıracak şekilde Türkiye'yi tehdit edecek şekilde kullanma eğilimi içerisinde olması. Son derece kibirli davranıyorlar. Büyük hataların altına imza atıyorlar.

Hep gerekçe olarak S-400'leri kullanıyorlar. Hayır biz S-400'leri almak zorunda kaldığımız için aldık. Biz ABD'den patroit istedik vermediler Çin'den almaya kalktık almamıza izin vermediler. Hava savunma sistemi olmayan bir Türkiye füzelere karşı ne yapacaktı?.

Yorumlar 62 Yorum Var
  • Recep 19.08.2023 21:56
    Büyük ortadogu porecesi devam edecek.
  • Neco 1 19.08.2023 21:44
    Abd, Türkiye için tehdit halinde idi, şimdide sopa gösteriyor,rusya ile birbirine düşürün, keyfimize bakalım
  • Emekli Memur__/* 19.08.2023 16:51
    Erde Geçte ABD ile Savaşırız Gidişat O Yönde...
  • Kıgılı 19.08.2023 00:47
    T.CAmerika ya gereken dersi vermeli
  • Misak-ı Milli 19.08.2023 00:33
    Yıldırım operasyonları ile Misak-ı Milli sınırları içinde kalan Suriye'nin kuzeyi ilhak edilsin. Türkiye'nin petrolden gelecek parayla döviz ve cari açık sorunuda ortadan kalkar böylelikle. Türkiye'nin hakkını terörist pkk'lılar yiyor şuan.
Daha fazla yorum görüntüle