Yunanistan'ı saran orman yangınları devam ederken, Yunan devlet kanalı ERT'nin haber spikeri Alexandras Douvara'nın yaptığı ırkçı sunum kan dondurdu.

"Hoş olan tek şey, kömürleşerek ölen 18 göçmen dışında başka insanların yasını tutmamış olmamızdır." diyen spiker, Yunan medyası tarafından da topa tutuldu.

IN.GR haber sitesi bunun "kabul edilemez bir atıf" olduğunu söyleyerken, spikerin görüşünün aksine, göçmenlerin daha aşağı insanlar olmadığı, hayatlarının Yunanlıların hayatları kadar önemli olduğu vurgulandı.

Efimerida gazetesi de sunucunun yorumunu "utanç verici" olarak nitelendirdi.

Yunanistan'da sosyal medya kullanıcıları da spiker hakkında nefret yasası kapsamında işlem yapılmasını talep etti.

Yunan ana muhalefet partisi SYRIZA'nın Basın Sözcüsü Stergios Kalpakis de devlet televizyonunu özür dilemeye çağırarak, "Hiçbir insan hayatı diğerlerinden daha az önemli değildir." dedi.

Yorumlar 100 Yorum Var
  • Vijdanlı 24.08.2023 19:58
    ama onlarda bir can taşıyor ve neticede bir insan. Allah size kimseyi muhtaç etmesin..
  • Sahipkıran 24.08.2023 19:18
    İşte rum kafirlerinin gerçek yüzü... İçimizdeki rumlarda farklı değil!
  • Bak Bak Sen 24.08.2023 18:17
    Avrupa’da ayak takımı muamelesi yapılan, daima karın ağrısı bir dilenci olarak görülen Yunanlıya bak sen. Bir de faşist olmuş da insan beğenmiyor. Hadi oradan zibidi. Sizi kim adam yerine koyuyor ki.
  • dadas 24.08.2023 17:29
    Karşımızda vicdanı olmayan büyük bir bela var ege adalarına gidişi ve ikmali yasaklayın.
  • Nejad 24.08.2023 17:03
    Yunan kolanileri antik dönemden beri her yere gitmiş mültecinin önde gideni bu Yunan ezikleri aslında ayrıca demokrasi nin merkezi biziz diye konuşur lar ama çok ilkeller
Daha fazla yorum görüntüle